UKRAJINCI ZASULI ZAPOROŽJE "TOČKAMA": Žestoki napadi na jugu zemlje, Rogov tvrdi da su civili meta

Tanjug

29. 05. 2022. u 10:33

UKRAJINSKA vojska nastavlja da raketira naseljena mesta u Zaporoškoj oblasti na jugu Ukrajine višecevnim raketnim sistemima i balističkim raketama Točka-U, izjavio je danas član glavnog saveta Regionalne vojno-civilne uprave Vladimir Rogov.

УКРАЈИНЦИ ЗАСУЛИ ЗАПОРОЖЈЕ ТОЧКАМА: Жестоки напади на југу земље, Рогов тврди да су цивили мета

Foto: Printscreen

U izjavi za TASS on je rekao da ruski odbrambeni sistemi svakodnevno obaraju ukrajinske rakete iznad naselja Vasiljevka i Pologi.

- Ukrajinske snage nastavljaju da mahnito granatiraju gradove Vasiljevka i Pologi u blizini linije fronta. Ta mesta su na udaru višecevnih raketnih sistema i projektila Točka-U. Svakog dana, bezbroj projektila se obara iznad ovih mirnih gradova - rekao je Rogov i naglasio da je prisustvo ruskih trupa na teritoriji regiona Zaporožja garancija bezbednosti za lokalno stanovništvo.

Ukrajinska vojska rano jutros granatirala je grad Jasinovata u Donjeckoj Narodnoj Republici ispalivši četiri granate kalibra 122 milimetra, saopštio je Zajednički centar za kontrolu primirja.

Takođe, granatirana je Kubiševska četvrt Donjecka i mesto Gorlovka i to sa sedam granata istog kalibra.

Za sada nema informacija da li ima poginulih ili povređenih.

Rogov je ranije danas rekao da će se uskoro pojaviti kopneni koridor između Moskve i Krima. On će prolaziti kroz Zaporošku oblast, što će pomoći razvoju regiona.

Po njegovim rečima, to će biti moguće, nakon što ceo region bude oslobođen od kijevske vlasti. Trenutno, ruska vojska kontroliše 70 odsto Zaporoške oblasti.

BONUS GALERIJA: Ukrajinski "Bajraktari"

BONUS VIDEO: VOJSKA DNR U "AZOVSTALjU" - Pogledajte izbliza ruševine čeličane i tajne podzemne prostorije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)