HERSONSKA OBLAST ZATVARA GRANICU SA UKRAJINOM: Prelazi postaju sve opasniji, put ka Krimu i narodnim republikama ostaje otvoren

Tanjug

28. 05. 2022. u 07:13

GRANICA Hersonske oblasti sa regionima Ukrajine koje kontroliše Kijev zatvorena je iz bezbednosnih razloga, izjavio je danas zamenik načelnika regionalne administracije Kiril Stremousov.

ХЕРСОНСКА ОБЛАСТ ЗАТВАРА ГРАНИЦУ СА УКРАЈИНОМ: Прелази постају све опаснији, пут ка Криму и народним републикама остаје отворен

Foto: Jutjub/Telekanal KRT/Sovsem Borodatый/Vikipedija

On je za RIA Novosti rekao da je prelazak granice sa strane Nikolajevske i Dnjepropetrovske oblasti veoma opasan, s obzirom na, kako je naveo, sistematsko granatiranje ukrajinskih militanata.

Dodao je da su posle poslednjeg ukrajinskog granatiranja civili koji su završili u tampon zoni poginuli.

Prema rečima Stremousova, sada je iz Hersonske oblasti moguće putovati na Krim ili u deo Zaporoške oblasti koji je pod kontrolom ruskih snaga, a odatle u republike u Donbasu.

Stremousov je nedavno rekao da Hersonska oblast ne planira da bude posebna nezavisna republika, već je cilj da postane ruski region.

- Ne planiramo da budemo posebna nezavisna republika. Naš glavni zadatak je da budemo subjekt u okviru Ruske Federacije - rekao je za RIA Novosti Stremousov.

- S obzirom na to da rezultate referenduma ionako neće priznati zapadne zemlje, održati ga sada je gubljenje vremena. Zato nismo ni razmišljali o održavanju referenduma - naveo je Stremousov.

Naveo je da Hersonska oblast, koja se nalazi na jugu Ukrajine i koja se nalazi pod ruskom kontrolom od sredine marta, neće žuriti sa referendumom o samoopredeljenju.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: VOJSKA DNR U "AZOVSTALjU" - Pogledajte izbliza ruševine čeličane i tajne podzemne prostorije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024