EPOHA UNIPOLARNOG SVETA JE ZAVRŠENA! Šef ruskih obaveštajaca se oglasio - Umesto "zlatne milijarde" pravedniji svetski poredak

Tanjug

23. 05. 2022. u 14:50

EPOHA unipolarnog sveta je završena i koncept "zlatne milijarde" ustupa mesto pravednijem i razumnijem svetskom poretku, izjavio je danas direktor ruske Spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin.

ЕПОХА УНИПОЛАРНОГ СВЕТА ЈЕ ЗАВРШЕНА! Шеф руских обавештајаца се огласио - Уместо златне милијарде праведнији светски поредак

Foto: EPA/Depositphotos

- Živimo u vreme velikih promena. Svedoci smo tektonskih strukturnih pomeranja svetskog poretka, centri moći se pomeraju sa zapada na istok i sa severa na jug - naveo je Nariškin, koji je i predsednik Ruskog istorijskog društva, govoreći putem video-linka na otvaranju međunarodne letnje škole, preneo je TASS.

On je dodao da se "bivši hegemoni, pre svega SAD, i dalje drže svojih nekadašnjih privilegija, žrtvujući svoje saveznike, koji su slepi kod očiju, ali da čak ni ti očajnički gestovi ne mogu da preokrenu tok istorije".

Međunarodna istorijska škola održava se u Tuli, oko 200 kilometara južno od Moskve, i ove godine okuplja više od 150 učesnika iz celog sveta, navodi TASS.

BONUS GALERIJA: Ukrajinski "Bajraktari"

BONUS VIDEO: PREDAJA PRIPADNIKA "AZOVA" - Ukrajinski vojnici napuštaju "Azovstalj"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

LJUDI NEISTINE DOŽIVLJAVAJU KAO STVARNOST Nemci kritikuju Šolca: Ume li on da razgovara?