UNIŠTEN VBR SMERČ, 7 DRONOVA, 28 UKRAJINSKIH UPORIŠTA: Izveštaj o ruskim dejstvima na frontu u Ukrajini

P. Z. S. /telegram rybar

14. 05. 2022. u 19:33

ORUŽANE snage Ruske Federacije nastavljaju specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini. Zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Ruske Federacije general-major Igor Konašenkov dao je poslednje podatke o napretku specijalne operacije u Ukrajini.

УНИШТЕН ВБР СМЕРЧ, 7 ДРОНОВА, 28 УКРАЈИНСКИХ УПОРИШТА: Извештај о руским дејствима на фронту у Украјини

Foto: Printskrin MO Rusije

U izveštaju se navodi da su visokoprecizne rakete Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije tokom dana pogodile su 28 četnih uporišta Oružanih snaga Ukrajine i dva skladišta municije u rejonima naselja Petrovskoje i Žovtnevo.


- Operativno-taktička i vojna avijacija pogodila je 33 područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike. Kao rezultat napada, uništeno je do 90 nacionalista i onesposobljeno je 18 jedinica vojne tehnike, kazao je Konašenkov.

On je dodao i da su tokom dana raketne snage i artiljerija pogodile šest komandnih mesta, 178 rejona koncentracije ljudstva i vojne tehnike, tri utvrđena bunkera, kao i 28 artiljerijskih jedinica na vatrenim položajima, uključujući i lanser višecevnog raketnog sistema “Smerč” u blizini naselja Berezovka.

- Tokom dana ruski PVO sistemi oborili su šest ukrajinskih bespilotnih letelica u oblastima naselja Ruskja Lozovaja, Pitomnik i Izjum u Harkovskoj oblasti, uključujući i jednu iznad Zmijskog ostrva, kazao je general.

Pored toga, kao se navodi presretnuti su: u oblasti sela Hleborob ukrajinska balistička raketa „Točka-U“ i u oblasti Kamenka u Harkovskoj oblasti, tri rakete ispaljene iz VBR „Smerč“.

UKUPNO, od početka specijalne vojne operacije, 165 aviona, 125 helikoptera, 864 bespilotne letelice, 304 protivvazdušna raketna sistema, 3067 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 372 instalacije višecevnih raketnih sistema, 1514 poljskih artiljerija topova i minobacača, kao i 2913 jedinica specijalnih vojnih vozila.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE SNIMAK RUSKOG NAPADA NA STRANE "LEGIONARE": Iskander sravnio sa zemljom kasarnu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna