POČELA OBUKA UKRAJINACA U NEMAČKOJ: Vežbaju sa Bundesverom upotrebu haubica samohotki pz.2000

P. Z. S. / ria.ru

11. 05. 2022. u 19:16

MINISTARSTVO odbrane Nemačke objavilo je početak obuke ukrajinskog vojnog osoblja za upravljanje haubicama Panzerhaubitzen 2000.

ПОЧЕЛА ОБУКА УКРАЈИНАЦА У НЕМАЧКОЈ: Вежбају са Бундесвером употребу хаубица самохотки пз.2000

Foto Tanjug/AP

-Danas su ukrajinski vojnici počeli obuku na haubicama Panzerhaubitzen 2000, modernom artiljerijskom sistemu. Važno je da je ovo jasan signal naše solidarnosti. Ali kroz ovu obuku i kroz snabdevanje, Nemačka neće postati učesnik u ratu“, Napisalo je Ministarstvo odbrane na Tviteru.

Agencija je pojasnila da obučava 18 borbenih posada. U programu učestvuje i Holandija.

Ranije je nemačka ministarka odbrane Kristin Lambreht rekla da će Berlin isporučiti Ukrajini sedam haubica Panzerhaubitzen 2000. Prema njenim rečima, obuka traje oko 40 dana, ali može da se završi i brže.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu osam godina“.

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

BONUS VIDEO - Pogledajte: Ovako izgleda grad pod zemljom u "Azovstalju" koji su opkolili Rusi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!