"ISTORIJSKA" BAJDENOVA PORTPAROLKA: Karin Žan Pjer prva afroamerička gej sekretarka za štampu

D. D. S.

10. 05. 2022. u 15:51

Predsednik SAD Bajden imenovao je Karin Žan-Pjer za novog sekretara za štampu Bele kuće, zamenivši tako Džen Psaki, koja odlazi 13. maja. Žan-Pjer će biti "istorijski" sekretar za štampu u istoriji Bele kuće, kao prva Afroamerikanka i prva otvoreno gej osoba na ovoj visokoj funkciji.

ИСТОРИЈСКА БАЈДЕНОВА ПОРТПАРОЛКА: Карин Жан Пјер прва афроамеричка геј секретарка за штампу

Foto: Tanjug/AP Photo

- Ovo je istorijski trenutak - rekla je Žan-Pjer na brifingu za štampu, gde se pojavila sa Psaki, zagrljena. Žan-Pjer je već vodila nekoliko brifinga za štampu Bele kuće, uključujući i one kada je Psaki bila odsutna zbog kovida. Generalno omiljena među novinarima, Žan-Pjer je, ipak, već imala i nekoliko neslavnih brifinga, među kojima se izdvaja onaj kada je slučajno sugerisala da SAD favorizuju prijem Ukrajine u NATO. Odrasla u Njujorku, Žan-Pjer je rođena na Martiniku, a studirala je na Univerzitetu Kolumbija. Tokom karijere kretala se između demokratskih političkih kampanja i levičarskih organizacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSI NADIRU: Ukrajina užurbano gradi novu liniju odbrane