UKRAJINSKI GENERAL PODNOSI IZVEŠTAJ AMERIKANCIMA: Pentagon redovno dobija podatke sa ratišta

P. Z. S. / ria.ru

05. 05. 2022. u 13:54

GLAVNOKOMANDUJUĆI ukrajinskih trupa Valerij Zalužni rekao je da redovno obaveštava američku vojnu komandu o operativnoj situaciji u Ukrajini.

УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ ПОДНОСИ ИЗВЕШТАЈ АМЕРИКАНЦИМА: Пентагон редовно добија податке са ратишта

Foto AP

- Održavamo redovne kontakte sa predsedavajućim Združenog generalštabova SAD generalom Markom Milijem... Tradicionalno, obavestio sam svog američkog kolegu o operativnoj situaciji. Konkretno, o prebacivanju glavnih napora neprijatelja na pravac Lugansk - piše na Zalužnijevom Telegram kanalu.

Zalužni je dodao da ukrajinska vojska ne samo da uči da koristi oružje NATO-a, već i svoje borbeno iskustvo deli sa partnerima.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu osam godina“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane RF, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, a 25. marta su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj u ruskom vojnom resoru nazvan je oslobođenje Donbasa.

BONUS VIDEO - RUSKI "ALIGATOR" I "KROKODIL" U AKCIJI: U brišućem letu jure ka ukrajinskim položajima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

UKRAJINA OBORILA RUSKI BOMBARDER: Oglasio se komandant ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva