DOVEDENI NA FRONT I OSTAVLJENI: Ukrajinski vojnici o tome kako su pali u ruke ruskih snaga

P. Z. S. / ria.ru

04. 05. 2022. u 15:59

ZAROBLjENI ukrajinski vojnici govorili su za RIA Novosti. Jedan je rekao da su ih snage LNR uhvatile jer ih je napustilo ukrajinska komanda, i da se prema njima dobro postupa u zatočeništvu.

ДОВЕДЕНИ НА ФРОНТ И ОСТАВЉЕНИ: Украјински војници о томе како су пали у руке руских снага

Ukrajinski vojna pešadija u Marijupolju, Foto printskrin


Konkretno, stariji vodnik Volodimir Blagoverni rekao je da je zarobljen 25. aprila „zbog netačnih postupaka” ukrajinske komande – „odvedeni smo na položaje, povukli smo se, glavno rukovodstvo nas je napustilo, bio sam u borbi, sada sam zatvorenik“. Iznenadio sam se kako se ponašaju prema nama, kao da smo topovsko meso, kao vojnici za jednokratnu upotrebu... a trebamo im“, rekao je on.
Drugi ukrajinski vojnik, Vladislav Romančevič, rekao je da su ga, kada je zarobljen, previli, odneli u vozilo za evakuaciju, nahranili i napojili.

-Ne mogu to da nazovem zatočeništvom, jer kao da sam u bolnici. Oni (Rusi – prim. aut.) imaju svoj zadatak, čuo sam ga, u celini adekvatan, želim da ga ostvare što je pre moguće, rekao je on.

Prema ukrajinskom vojniku, „nije tačno sve što nam govore u vestima i medijima, čak ni to da ruski vojnici ne uzimaju zarobljenike“.

BONUS VIDEO - Pogledajte: Ovako izgleda grad pod zemljom u "Azovstalju" koji su opkolili Rusi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)