(MAPA) BURNA NOĆ NA FRONTU: Žestoka vatra ruske artiljerije - Eliminisano 310 ukrajinskih vojnika, uništena 53 komada tehnike

P. Z. S. /telegram rybar

04. 05. 2022. u 10:14 >> 11:38

ORUŽANE snage Ruske Federacije nastavljaju specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini. Jutarnji izveštaj sa ratišta u Ukrajini dao je general-major Igor Konašenkov.

(MAPA) БУРНА НОЋ НА ФРОНТУ: Жестока ватра руске артиљерије - Елиминисано 310 украјинских војника, уништена 53 комада технике

Foto AP


- Vazdušno i pomorsko oružje dalekog dometa uništilo je šest vučnih električnih podstanica u rejonima železničkih stanica Podborci, Lavov, Volonec, Timkovo i Pjatihatka, preko kojih je ukrajinska grupa trupa u Donbasu snabdevana oružjem i municijom koju proizvode Sjedinjene Države i evropske zemlje, kazao je Konašenkov.

On je dodao i da su visokopreciznim raketama ispaljenim sa aviona ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga uništeni: lanser taktičkog raketnog sistema Točka-U u rejonu Nova Dmitrovka, u rejonima naselja Sandžeika, Krisino i Volnjansk, tri lokatora za osvetljavanje i navođenje sistema PVO S-300, kao i u rejonu Novoaleksandrovka, skladište municije i devet rejona koncentracije ljudstva i vojne tehnike.

U izveštaju je navedeno i da je Operativno-taktička i vojna avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije tokom noći pogodila: četrdesetak vojnih objekata Ukrajine. Među njima: pontonski prelaz kod sela Protopopovka, četiri skladišta municije i raketnog i artiljerijskog naoružanja, kao i 34 područja koncentracije ljudstva i ukrajinske vojne tehnike.

Ilustracija riafan.ru

- Raketne snage su pogodile dva komandna mesta Oružanih snaga Ukrajine, bateriju višecevnih raketnih sistema BM-21 Grad, bateriju samohodnih artiljerijskih oruđa 2S1 Gvozdika, bateriju haubica D-30, kao i četiri područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike - kazao je Konašenkov.


General je naveo i da su artiljerijske jedinice pogodile 16 komandnih mesta, dva skladišta goriva i maziva, kao i 476 uporišta nacističkih jedinica, područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike. U tim napadima eliminisano je do 310 vojnika i 53 jedinice vojne tehnike.

- Ruski sistemi protivvazdušne odbrane uništili su devet ukrajinskih bespilotnih letelica u oblastima naselja Izjum, Topolnoje, Mala Kamiševaha, Ruski Tiški, Bražkovka u Harkovskoj oblasti, Zeleni Gaj u Nikolajevskoj oblasti i Novokrasnianka u Narodnoj Republici Lugansku, kao i u oblasti Aleksandrovka u Harkovskoj oblasti „Bajraktar-TB2“ - kazao je Konašenkov i dodao da su četiri rakete višecevnog raketnog sistema „smerč“ oborene u vazduhu u blizini sela Velikaja Kamiševakha.

Ukupno, od početka specijalne vojne operacije, uništeno je: 146 aviona, 112 helikoptera, 706 bespilotnih letelica, 287 protivvazdušnih raketnih sistema, 2.807 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 321 instalacija višestrukog lansiranja raketnih sistema, 1.279 artiljerijskih topova i minobacača, kao i 2.609 jedinica specijalnih vojnih vozila.

BONUS VIDEO - RUSKI "ALIGATOR" I "KROKODIL" U AKCIJI: U brišućem letu jure ka ukrajinskim položajima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri