MIZINCEV UPOZORAVA: Ukrajina granatirala pijacu u Lisičansku, sad inscenira incident da optuži Rusiju

Tanjug

27. 04. 2022. u 21:55

MIHAIL Mizincev, šef ruskog Nacionalnog centra za upravljanje odbranom saopštio je danas da je Ukrajina greškom granatirala pijacu u gradu Lisičansku, a sada se sprema da taj incident pripiše Rusiji i optuži je za ratne zločine.

МИЗИНЦЕВ УПОЗОРАВА: Украјина гранатирала пијацу у Лисичанску, сад инсценира инцидент да оптужи Русију

Printskrin

- Režim u Kijevu ne prestaje sa pokušajima da svoje provokacije pripiše ruskim oružanim snagama i optuži ih za ratne zločine, upozorio je Mizincev, prenosi TAS S.

Prema rečima ruskog zvaničnika, na centralnu pijacu u gradu Lisičansk unosi se oštećena oprema koju su prethodnog dana greškom granatirale jedinice 57. motorizovane brigade oružanih snaga Ukrajine, a vozila hitne pomoći dopremaju tela poginulih ukrajinskih vojnika koji su preobučeni u civilnu odeću.

Mizincev je optužio Ukrajinu da razmešta teško naoružanje u bolnice, a pacijente, među kojima su i ranjeni ukrajinski vojnici, izbacuje na ulicu.

-Ukrajinske vojne jedinice nastavljaju da koriste medicinsku infrastrukturu za raspoređivanje teškog naoružanja, rekao je on navodeći da su ukrajinski vojnici izbačeni iz vojne bolnice u gradu Konstantinovka u Donjeckoj Narodnoj Reepublici i iz bolnice u ulici Pobede u Zaporožju gde su razmeštena ukrajinska oklopna vozila i artiljerija.

BONUS VIDEO: RUSI OBJAVILI VIDEO: Ukrajinci napuštaju bazu! Vidite šta im je ostalo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista