PREDAJTE SE I BIĆE VAM POŠTEĐEN ŽIVOT: Nacionalistima i stranim plaćenicima u Mariupolju ponuđeno da polože oružje

M.Đorđević

17. 04. 2022. u 00:34

RUSKE oružane snage su ponudile militantima nacionalističkih bataljona i stranim plaćenicima blokiranim na teritoriji mariupoljskog kombinata „Azovstal“ da obustave bilo kakva neprijateljstva i polože oružje, rekao je načelnik Nacionalnog centra za kontrolu odbrane Ruske Federacije general-pukovnik Mihail Mizincev, prenosi RIA Novosti.

ПРЕДАЈТЕ СЕ И БИЋЕ ВАМ ПОШТЕЂЕН ЖИВОТ: Националистима и страним плаћеницима у Мариупољу понуђено да положе оружје

Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko/Printscreen/Gugl Maps

„S obzirom na katastrofalnu situaciju u metalurškoj fabrici Azovstal, rukovođeni čisto humanim principima, Oružane snage Rusije nude militantima nacionalističkih bataljona i stranim plaćenicima da od 6.00 po moskovskom vremenu 17. aprila 2022. zaustave bilo kakva neprijateljstva i polože oružje. Svima koji to urade, život je zagarantovan“, rekao je Mizincev.

Da bi se to uradilo, od 5.00 po moskovskom vremenu biće uspostavljena stalna komunikacija između ruske i ukrajinske strane radi međusobne razmene informacija.

„Od 5:30 po moskovskom vremenu, militanti nacionalističkih bataljona i strani plaćenici, s jedne strane, Oružane snage Rusije, zajedno sa vojnim formacijama Donjecke Narodne Republike , sa druge strane, najavljuju „režim potpune tišine“ i garantuju njegovo striktno poštovanje“, dodao je general.

Stvarni početak „režima tišine“, prema njegovim rečima, biće nagovešteno podizanjem zastava u 6.00 po moskovskom vremenu: sa ruske strane - crvene, sa ukrajinske - bele po celom perimetru Azovstala. 

„Od 6.00 do 13.00 časova po moskovskom vremenu – biće omogućen izlaz svih ukrajinskih oružanih jedinica i stranih plaćenika, bez ikakvog oružja i municije, bez izuzetka“, dodao je on.

Samo u protekla 24 sata Oružane snage su 367 puta presrele radio komunikaciju militanata koji nastavljaju da pružaju otpor. Oni su u bezizlaznoj situaciji, gotovo da nemaju ni hrane ni vode.

"Oni uporno traže dozvolu od zvaničnih vlasti Kijeva da polože oružje i predaju se. Istovremeno, predstavnici ukrajinskih vlasti to kategorično zabranjuju i prete daljim pogubljenjima u uslovima "ratnog vremena", dodao je Mizincev.

BONUS VIDEO: VOJSKA DNR ČISTI MARIUPOLj: Pripadnici "Azov-a" digli u vazduh Dramsko pozorište

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)