VARŠAVA POSLALA TENKOVE KIJEVU: Premijer Moravjecki potvrdio slanje teškog naoružanja

Srna

25. 04. 2022. u 21:57

Poljska je poslala tenkove u Ukrajinu, rekao je danas premijer Mateuš Moravjecki.

ВАРШАВА ПОСЛАЛА ТЕНКОВЕ КИЈЕВУ: Премијер Моравјецки потврдио слање тешког наоружања

Foto: Tanju/AP Photo

Moravjecki je potvrdno odgovorio na novinarsko pitanje da li je Poljska poslala ili će poslati tenkove Ukrajini, ali nije objavio druge detalje, uključujući broj poslatih tenkova.

"Neću o tome danas. Razgovaraćemo o tome kada bude vreme. Iz bezbednosnih razloga - pre svega, naših suseda Ukrajinaca, prijatelja - nećemo o tome", objasnio je šef poljske vlade.

Poljska je u martu saopštila da je spremna da pošalje sve borbene aviona "MiG-29" u vazdušnu bazu "Ramštajn" u Nemačkoj i da će ih dati na raspolaganje SAD, što su SAD odmah odbile.

Ukrajina je u više navrata tražila od Zapada da im hitno dostave dodatne količine naoružanja, posebno teže opreme.

BONUS VIDEO: R

USI UNIŠTILI TRI UKRAJINSKA TENKA: Napad na prelazu Bravenkovo-Slavjansk

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku