KIJEV KRITIKUJE GENERALNOG SEKRETARA UN: Gutereš nema ovlašćenja da govori sa Putinom u ime Ukrajine

Tanjug

25. 04. 2022. u 00:22

SAVETNIK ukrajinskog predsednika Igor Žovka kritikovao je danas generalnog sekretara UN Antonija Gutereša zbog predstojećeg sastanka u Moskvi sa predsednikom Rusije i ministrom spoljnih poslova, ističući da Guteres „u stvari nema ovlašćenja da govori u ime Ukrajine“.

КИЈЕВ КРИТИКУЈЕ ГЕНЕРАЛНОГ СЕКРЕТАРА УН: Гутереш нема овлашћења да говори са Путином у име Украјине

Foto:; EPA

"Nije dobra ideja da on putuje u Moskvu. Ne razumemo njegovu nameru da otputuje u Moskvu i razgovara sa predsednikom Putinom", rekao je Žovka, prenosi Gardijan.

On je naveo da, "iako su svi mirovni pregovori dobri ako se završe rezultatima", sumnja da će razgovori koje je Gutereš pokrenuo dati bilo kakav rezultat.

Gutereš će u utorak boraviti u Moskvi, a njegova poseta Kijevu planirana je za četvrtak, gde će se sastati sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim i ministrom spoljnih poslova Dmitrijem Kulebom.

BONUS VIDEO: Pogledajte: Ovako izgleda podzemni grad u „Azovstalu” okružen Rusima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (7)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi