NIJE NAM PUTIN KRIV: Bivši Trampov savetnik upozorava, vlada van kontrole i dug dovode SAD do propasti

M.Đorđević

18. 04. 2022. u 16:13

AMERIČKI politikolog i nekadašnji savetnik bivšeg predsednika Donalda Trampa Stiven Mur, izjavio je da "vlada van kontrole i dug van kontrole" Sjedinjene Države vode do propasti.

НИЈЕ НАМ ПУТИН КРИВ: Бивши Трампов саветник упозорава, влада ван контроле и дуг доводе САД до пропасти

Foto: Printscreen

„Bolje da se pazimo“, upozorio je Mur, koji je savetovao Trampovu administraciju o njenim istorijskim smanjenjem poreza, tokom gostovanja na televiziji NJuzmaks.

- Kada sam prvi put došao u Vašington 1985. godine, budžet je bio 1 trilion dolara. Sada je 6 triliona dolara. Državni dug je u to vreme bio nešto više od jednog triliona dolara. Sada je 30 triliona dolara, a da niko nije ni trepnuo zbog toga, rekao je Mur. 

Mur je takođe naveo da je nekontrolisana potršnja dovodi do rekordne inflacije, koja je u martu dostigla 8,5% a da obe velike partije SAD „izgleda da ne žele ništa da urade po tom pitanju“.

- Ako se pitate zašto danas imamo inflaciju od 8,5 odsto, to je vrlo jednostavno. Potrošili smo 3 triliona dolara koje nismo imali, pozajmili, potrošili i odštampali, naveo je Mur.

- Za to nisu krivi ni ruski predsednik Vladimir Putin, ni Donald Tramp. To nije privremeno i nije prolazno. Ovo je rezultat vlade koja je van kontrole“, rekao je Mur.

BONUS VIDEO: Koje teške reči koriste kandidati u američkoj predsedničkoj kampanji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

LJUDINA: Pogledajte kako je čovek sa štakama spasao povređeno mače u Beogradu (VIDEO)