OŠTEĆENA KRSTARICA "MOSKVA": Posada evakuisana sa broda

Tanjug

14. 04. 2022. u 07:32

RUSIJA je danas saopštila da je glavni brod njene Crnomorske flote, raketna krstarica "Moskva", ozbiljno oštećen i da je njegova posada evakuisana nakon eksplozije za koju Ukrajina tvrdi da je rezultat raketnog udara.

ОШТЕЋЕНА КРСТАРИЦА МОСКВА: Посада евакуисана са брода

Foto: EPA

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je požar na raketnoj krstarici Moskva izazvao eksploziju municije, preneo je TASS.

Nije navedeno šta je izazvalo požar, ali Maksim Marčenko, ukrajinski guverner regiona oko crnomorske luke Odesa, saopštio je da je "Moskva" pogođena sa dve protivbrodske krstareće rakete "Neptun" ukrajinske proizvodnje, prenosi Rojters.

- Rakete "Neptun" koje čuvaju Crno more izazvale su veoma ozbiljnu štetu - rekao je ukrajinski zvaničnik u objavi na internetu.

"Moskva" je drugi veliki brod za koji je poznato da je pretrpeo ozbiljna oštećenja od početka rata, pošto je prošlog meseca Ukrajina saopštila da je uništila desantni brod "Orsk" u Azovskom moru, navodi britanska agencija.

"Moskva" je vodeći brod Crnomorske flote Rusije i projekta 1164 Atlant, a pod imenom "Slava" porinut je 1983. godine, dok je sadašnji naziv dobio 1996. godine. Brod je opremljen sa 16 raketnih lansera P-1000 Vulkan, dometa od najmanje 700 km, preneo je TASS.

 

BONUS VIDEO:

Dirljiv susret oca sa decom u Mariupolju: Nisu se videli mesecima, a onda su pokuljale emocije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!