NOVI EVROPSKI JURIŠ NA ISTOK: MIP Rusije - EU se odrekla mirovnih ideala

Novosti online

12. 04. 2022. u 15:44

IZJAVA šefa evropske diplomatije Žozepa Borela o Ukrajini potvrđuje da se sadašnja Evropska unija konačno odrekla mirovnih ideala, saopštilo je u utorak Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

НОВИ ЕВРОПСКИ ЈУРИШ НА ИСТОК: МИП Русије - ЕУ се одрекла мировних идеала

Foto D. Dozet

„Izjava visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borela , koju je dao na društvenim mrežama posle posete Ukrajini , da će „ovaj rat biti dobijen na bojnom polju“ jasno potvrđuje da je Evropska unija 2022. SE konačno odrekla mirovnih ideala svojih očeva – osnivača koji su nastojali da novi rat u Evropi bude „nezamisliv i nemoguć.“ Sada „mirna“ Evropska unija obećava da će povećati obim vojne pomoći Kijevu na 1,5 milijardi evra, “, navodi se u saopštenju na sajtu diplomatskog predstavništva, prenosi RIA Novosti.

Evropska unija je postala agresivna vojna mašina NATO-a, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova

„Pred očima celog sveta EU se degeneriše u militarizovani i agresivni instrument spoljne ekspanzije. U skladu sa vekovnim „evropskim vrednostima” sprovodi još jedan „juriš na Istok”. Zapad ostvaruje želju za neograničenom globalnom dominacijom nad onima koje na genetskom nivou smatra lošijim od sebe“, naglašavaju u Ministarstvu spoljnih poslova Ruske Federacije .

BONUS VIDEO: UKRAJINSKI NACIONALISTA OSTAVLjEN OD SVOJIH: Iznenađen humanim ophođenjem milicije DNR

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BRUKA I SRAMOTA: Ovo je Novak Đoković doživeo u Rimu