ILON MASK DONEO NEOBIČNU ODLUKU: Najveći akcionar odustao od ulaska u Upravni odbor Tvitera

Tanjug

11. 04. 2022. u 08:04

IZVRŠNI direktor "Tesle" Ilon Mask, koji je nedavno kupio veliki udeo u Tviteru, odlučio je da se ne pridruži Upravnom odboru te kompanije, objavio je generalni direktor te društvene mreže Parag Agraval.

ИЛОН МАСК ДОНЕО НЕОБИЧНУ ОДЛУКУ: Највећи акционар одустао од уласка у Управни одбор Твитера

Ilon Mask / Foto AP

- Ilonovo imenovanje u odbor trebalo je da bude ozvaničeno 9. aprila, ali je on istog jutra rekao da više ne namerava da se pridruži odboru. Verujem da je tako najbolje. Cenimo i uvek ćemo ceniti doprinos naših akcionara, bez obzira na to da li su oni u našem odboru ili ne. Ilon je naš najveći akcionar i ostaćemo otvoreni za njegov doprinos - napisao je Agraval u tvitu u nedelju uveče, prenosi TV stanica Si-En-En.

Portparol Tvitera je potvrdio da je Mask odlučio da se ne pridruži bordu direktora.

Maskova odluka dolazi otprilike nedelju dana nakon što je Tviter objavio u podnesku dostavljenom regulatoru da planira da imenuje generalnog direktora Tesle i Spejs eksa u svoj Upravni odbor s mandatom koji bi se završio 2024. godine.

Mask je nedavno otkrio da je kupio više od 9,0 posto udela u Tviteru, čime je postao najveći akcionar te kompanije. U okviru dogovora da dobije mesto u odboru Tvitera, Mask se složio da ne kupuje više od 14,9 odsto akcija kompanije dok bude u odboru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIJE SVE IZAŠLO U JAVNOST! Slobodan Vojinović otkriva za Novosti šta je sve Đoković doživeo na Rolan Garosu i zašto se to desilo