JAKUZE KUPUJU PVO SISTEME, PLAĆAJU TONOM DROGE: Uhapšen jedan od šefova prilikom nabavke ukradenog naoružanja iz Avganistana

P. Z. S. / ria.ru

08. 04. 2022. u 01:35

AMERIČKI organi za sprovođenje zakona uhapsili su jednog od vođa najveće japanske organizovane kriminalne grupe jakuze, koji je pokušavao da nabavi PVO rakete ukradene iz američke vojne baze u Avganistanu, saopštilo je tužilaštvo južnog okruga Njujorka.

ЈАКУЗЕ КУПУЈУ ПВО СИСТЕМЕ, ПЛАЋАЈУ ТОНОМ ДРОГЕ: Ухапшен један од шефова приликом набавке украденог наоружања из Авганистана

Foto: Printskrin Youtube/Gung Ho Vids

Takeši Ebisava (57) je na radaru američke Uprave za borbu protiv droga (DEA) od 2019, prema tužiocima. On je uhapšen u Njujorku u ponedeljak, 4. aprila. U okviru ovog slučaja privedena su i tri državljanina Tajlanda.

Baza dokaza protiv optuženih stvorena je uz pomoć službenika DEA koji se, kao prikriveni agent, predstavljao kao prodavac oružja zainteresovan za jakuzu visokog ranga, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Kao plaćanje za oružje, Ebisava je planirao da uveze najmanje tonu droge u Sjedinjene Države za prodaju na ulicama Njujorka i drugih gradova. Planirao je da kupljene rakete zemlja-vazduh prebaci militantima iz etničkih naoružanih grupa koje deluju u Mjanmaru.

Njujork dejli njuz prenosi da se, pored raketa PVO, u pošiljci naoružanja namenjenoj pobunjenicima u Mjanmaru pojavilo više od 70 raketnih bacača i deset mitraljeza M-60.

BONUS VIDEO - DARKO ŠARIĆ: Od lisica do nanogice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024