UNIŠTENO 1.854 TENKOVA I BVP, OBORENO 206 AVIONA I DRONOVA: Izveštaj ruskog MO o situaciji na frontu u Ukrajini

P. Z. S. / ria.ru

01. 04. 2022. u 18:43

OPERATIVNO-taktička avijacija Oružanih snaga Rusije za dan je pogodila 40 ukrajinskih vojnih ciljeva, uključujući protivvazdušne raketne sisteme „Buk-M1“ i „Osa“, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

УНИШТЕНО 1.854 ТЕНКОВА И БВП, ОБОРЕНО 206 АВИОНА И ДРОНОВА: Извештај руског МО о ситуацији на фронту у Украјини

Foto Tanjug


-Operativno-taktička letelica je tokom dana pogodila 40 vojnih objekata Ukrajine, rekao je Konašenkov na brifingu.

On je pojasnio da su među pogođenim objektima dva protivvazdušna raketna sistema – Buk-M1 u rejonu Murahovo i jedan lanser Osa u rejonu Veliki Novoselki, kao i 32 područja koncentracije vojne tehnike Oružanih snaga Ukrajine.

Ruske oružane snage uništile su 124 aviona, 82 helikoptera i 1.854 tenka i druga oklopna vozila u Ukrajini od 24. februara, rekao je u petak novinarima portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

-Ukupno, od početka specijalne vojne operacije, uništeno je: 124 aviona i 82 helikoptera, 357 bespilotnih letelica, 1.854 tenka i drugih oklopnih borbenih vozila, 202 višecevna raketna sistema, 777 oruđa poljske artiljerije i minobacača. , kao i 1.722 jedinice specijalne vojne tehnike, rekao je Konašenkov.

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini nastavljena je 37 dan. Vode se žestoke borbe u Mariupolju. Ukrajinci napali rusku Belgorodsku oblast sa dva helikoptera. Meta - dva skladište nafte, posle čega je izbio požar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona