PROTERANA RUSKA OPERSKA DIVA IZ MILANSKE SKALE PROMENILA PLOČU: Posle isterivanja sa scene osudila rat u Ukrajini

Milica Ostojić

01. 04. 2022. u 17:57

POSLEDNjEG dana februara poznata ruska operska diva Ana Netrebko napustila je scenu Milanske Skale jer se nije izjasnila po pitanju rata u Ukrajini kako se od nje očekivalo, izjavivši da je ”protiv rata ali na međunarodnom planu”.

ПРОТЕРАНА РУСКА ОПЕРСКА ДИВА ИЗ МИЛАНСКЕ СКАЛЕ ПРОМЕНИЛА ПЛОЧУ: После истеривања са сцене осудила рат у Украјини

Ana Netrebko, Foto EPA

Sada je okrenula ploču i već sa druge strane okeana iz Metropoliten opere stiže vest da će ponovo razmotriti zabranu za njene nastupe.

Netrebko je izašla sa scene zajedno sa slavnim dirigentom Valerijem Gergijevim poželevši ”mirno rešenje rata u Ukrajini”, jer nisu bili više dobrodošli u Skalu.

Operska diva imala je i drugačiju prošlost. 2014 godine izjašnjavala se u prilog Kremlja i pozirala sa ruskom zastavom u Donjecku, izdvojivći tada pozamašnu sumu za podršku regionu Donjeck, ali je ovog 30. marta napisala na svom Fejsbuk nalogu da ”izričito osuđuje rat u Ukrajini, i da njene misli idu ka žrtvama rata i njihovim familijama”.

Diva je promenila mišljenje jer ”živeti u Evropi i imati pomugćnost da nastupaš u evropskim operskim kućama čini mi se značajnije od sudbine sopstvene države”.

Ovu vest objavila je ruska Opera u jednom zvaničnom saopštenju a sa obrazloženjem ”ne treba da imamo straha od ličnosti iz kulture koje okreću leđa svojoj rođenoj zemlji, naša zemlja je prepuna talenata i idoli od juče biće zamenjeni onima koji imaju jasan građanski stav”, i brisala koncert koji je bio zakazan u Novosibirskoj Operi za 2 juni.

BONUS VIDEO: "KRASNOPOLj" U AKCIJI: Rusi objavili snimak uništavanja položaja ukrajinske vojske

                                                     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana