"KRIM JE DEO RUSIJE, TO PITANJE JE ZATVORENO" Suviše je rano za preciziranje detalja mirovnog sporazuma

Tanjug

01. 04. 2022. u 08:21

ZAMENIK stalnog predstavnika Rusije u UN Dmitri Poljanski odbacio je deo ponude Ukrajine sa poslednje runde mirovnih pregovora u Istanbulu da odustane od NATO ambicija i postane neutralna zemlja u zamenu za bezbednosne garancije i zamrzavanje statusa Krima u narednih 15 godina.

КРИМ ЈЕ ДЕО РУСИЈЕ, ТО ПИТАЊЕ ЈЕ ЗАТВОРЕНО Сувише је рано за прецизирање детаља мировног споразума

Scena iz Simferopolja na Krimu / Foto AP

Poljanski je rekao izveštaču Bi-Bi-Sija da je isuviše rano da se preciziraju detalji mirovnog sporazuma, ali navodi da vraćanje kontrole Ukrajine nad Krimom i regionom Donbasa "nije u ponudi", javlja Bi-Bi-Si.

- Krim je deo Ruske Federacije, mislim da je to pitanje zatvoreno, tako da nemamo oko čega da se konsultujemo - kazao je on.

Pripajanje Krima Rusiji nije međunarodno priznato.

Poljanski je bio manje konačan kada se govorilo o tome da li bi Rusija prihvatila da Ukrajina uđe u Evropsku uniju, dodavši da o tome postoje različite ideje u Moskvi.

Zamenik Vasilija Nebenzje je rekao da vojna operacija Rusije ide po planu i da su smešne tvrdnje Bele kuće da predsednika Vladimira Putina saradnici dezinformišu.

 

BONUS VIDEO:

"KRASNOPOLj" U AKCIJI: Rusi objavili snimak uništavanja položaja ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!