JURIJ JE NOVI RUSKI HEROJ! Poveo svoju tenkovsku jedinicu u neustrašivi juriš, pa napravio haos iza ukrajinskih linija

Novosti online

31. 03. 2022. u 21:55

MINISTARSTVO odbrane Ruske Federacije otkrilo je javnosti još jedan primer herojstva tokom operacije u Ukrajini. Junak dana je kapetan Jurij Ovsjanikov, komandant tenkovske jedinice.

ЈУРИЈ ЈЕ НОВИ РУСКИ ХЕРОЈ! Повео своју тенковску јединицу у неустрашиви јуриш, па направио хаос иза украјинских линија

Foto: Jutjub/THE FORTH/Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

Ministarstvo je saopštilo da je četa pod komandom kapetana Ovsjanikova uspešno izvršila zadatak i oslobodila naselje u kom su bili ukopani ukrajinski vojnici i "nacionalistički bataljoni".

Ovsjanikov je, zahvaljujući iskusnoj proceni, naredio probijanje neprijateljskih linija, a nakon što su ruski oklopnjaci zašli iza ukrajinskih redova navodno su uništili čak 10 oklopnih vozila pešadije, pet tenkova, tri teška mitraljeza i likvidirali 30 nacionalista.

Posle uspeha tog manevra, Ovsjanikov je poveo svoju tenkovsku četu dublje iza neprijateljskih linija, i zauzevši pogodan položaj, počeli su da koncentrisanim baražom gađaju preostale ukrajinske jedinice.

Preživeli neprijatelji su se povukli.

Kao rezultat akcije kapetana Jurija Ovsjanikova i veštog vođstva svog osoblja, ruske trupe su uspele da slome nadmoćne neprijateljske snage, kao i da oslobode naselje od "ukrajinskih nacionalista".

BONUS GALERIJA: Černobilj - nekad i sad

BONUS VIDEO: "KRASNOPOLj" U AKCIJI - Rusi objavili snimak uništavanja položaja ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

SRUŠIO SE RUSKI STRATEŠKI BOMBARDER: Pao nakon borbenog zadatka u Ukrajini, oglasilo se i ministarstvo