ZELENSKI KRIVI EVROPU JER NIJE RANIJE UVELA SANKCIJE: "Da su sankcije bile preventivne, Rusija ne bi ušla u rat"

Novosti online

25. 03. 2022. u 07:56

UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski, u obraćanja putem video linka članovima Evropskog saveta, poručio je zemljama EU da su zakasnili sa uvođenjem sankcijama Rusiji.

ЗЕЛЕНСКИ КРИВИ ЕВРОПУ ЈЕР НИЈЕ РАНИЈЕ УВЕЛА САНКЦИЈЕ: Да су санкције биле превентивне, Русија не би ушла у рат

Foto: Facebook/Volodimir Zelensьkiй

Zelenski je video obraćanje podelio na svom Fejsbuk nalogu u kome se zahvalio evropskim liderima, ali je rekao da su "malo zakasnili", jer da su, kako je naglasio, "sankcije bile preventivne, postoji šansa da Rusija ne bi ušla u rat - prenosi Gardijan.

- Da su sankcije bile preventivne, Rusija možda ne bi ušla u rat. Blokirali ste Severni tok 2, i na tome smo zahvalni, bio je to ispravan potez. Ali ste malo zakasnili. Da je to urađeno na vreme, Rusija ne bi stvorila krizu sa energentima, i dalje bi bilo šanse - rekao je ukrajinski predsednik i dodao da Rusija možda ne bi ušla u rat da je znala da će on potrajati.

- Ruska vojska ne zna šta je čast, šta je savest. Ne razume zašto toliko cenimo svoju slobodu, koja određuje kako će jedna zemlja živeti - poručio je Zelenski.

Zapad je uveo više paketa sankcija Rusiji nakon njene invazije na Ukrajinu, a neki od njih su posebno usmereni na ruske biznismene milijardere, za koje se veruje da su bliski predsedniku Vladimiru Putinu, navodi britanska agencija.

Dmitrij Medvedev prokomentarisao je efekat sankcija:

-Postavlja se pitanje može li bilo koji od ovih velikih biznismena imati makar i najmanji uticaj na rukovodstvo zemlje. Otvoreno vam kažem ne, to nikako nije moguće.

BONUS VIDEO:

MOĆAN SNIMAK MINISTARSTVA ODBRANE RUSIJE: Prikazan udar raketnog sistema na oružane snage Ukrajine

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JOŠ NISTE ODLUČILI GDE ĆETE NA LETOVANJE? Kontiki vas vodi u Tunis po neverovatno niskim cenama