TAJNI PROGRAM OBUKE CIA POČEO JOŠ 2014: Pomogao je Ukrajini da se pripremi za rusku vojnu operaciju

P. Z. S. /sputniknews.com

17. 03. 2022. u 01:18

TAJNI program obuke u Ukrajini koji vodi američka Centralna obaveštajna agencija (CIA) pomogao je Kijevu da se pripremi za rusku specijalnu vojnu operaciju u toj zemlji, izvestio je u sredu Yahoo news.

ТАЈНИ ПРОГРАМ ОБУКЕ ЦИА ПОЧЕО ЈОШ 2014: Помогао је Украјини да се припреми за руску војну операцију

Foto: MO SAD


Program obuke CIA počeo je oko 2014. kada je počeo sukob u regionu Donbasa, ali je Bajdenova administracija povukla sve osoblje CIA iz Ukrajine pre početka ruske vojne operacije u toj zemlji, navodi se u izveštaju, pozivajući se na bivše zvaničnike.

Tajni program obuke CIA vođen je sa istočnih linija fronta Ukrajine, moguće preko ranije postojećih ovlašćenja za agenciju koja nije zahtevala novo zakonsko opredeljenje, navodi se u izveštaju. Samo mali broj paravojnih oficira CIA, manje od 10, poslat je u istočnu Ukrajinu, dodaje se u izveštaju.

Foto: Printscreen

Paravojni oficiri CIA su Ukrajince naučili snajperskim tehnikama, kako da koriste protivtenkovske projektile Javelin, kako da izbegnu digitalno praćenje koje su Rusi koristili da lociraju ukrajinske trupe, kako da koriste tajne komunikacione alate, između ostalih veština, navodi se u izveštaju.

BONUS VIDEO - RUSKI KOMANDOS O BORBI SA DESNIM SEKTOROM: "Predali su se, veliki pozdrav građanima Rusiji!"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju