BORCI NACISTIČKOG PUKA AZOV: Presvlače se u civilke i beže iz Marijupolja

Novosti online

16. 03. 2022. u 20:41

PRIPADNICI ukrajinskog nacističkog puka „Azov“ (protiv čijih boraca je pokrenut krivični postupak u Rusiji) redovno pokušavaju da pobegnu iz Marijupolja u civilu, ali ih odaju tetovaže sa kukastim krstom i drugim nacističkim simbolima, izjavio je lider DNR Denis Pušilin.

БОРЦИ НАЦИСТИЧКОГ ПУКА АЗОВ: Пресвлаче се у цивилке и беже из Маријупоља

Foto printskrin youtube citynews

-Beležimo pokušaje militanata da se presvuku u civilnu odeću i pobegnu. Ne uspeva im uvek. Identifikovali smo niz slučajeva. Oni pokušavaju da se preruše u obične civile, ali ih po pravilu izdaje greška koju su napravili bez razmišljanja o budućnosti – mnogi od njih imaju tetovaže sa kukastim krstovima i drugim nacističkim simbolima. Neki čak pokušavaju da ih odseku nožem pre nego što pokušaju da se prebace na bezbedno mesto, rekao je Pušilin za „Prvi kanal“.

Specijalna operacija Oružanih snaga Rusije u Ukrajini počela je 24. februara. Kako najavljuju američki mediji, očekuje se da bi predsednik SAD Džozef Bajden mogao saopštiti novu odluku američke administracije o slanju vojne pomoći Ukrajini u vrednosti od jedne milijarde dolara.

U međuvremenu, ruske trupe preuzele su kontrolu nad Berdjanskom. Sa druge strane, ukrajinske snage nastavile su da primenjuju raketne lansere „Točka-U“ po gradovima Donbasa, a u tim napadima ima i poginulih i povređenih, a među njima i dece.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO - OSLOBOĐENjE JE BLIZU: Žestoke borbe u Mariupolju, Rusi uništavaju nacističke jedinice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?