OBORENI UKRAJINSKI MIG-29 I 2 SU-25: Uništeno 1.367 tenkova, 111 aviona i 69 helikoptera

P. Z. S. / mil.ru

16. 03. 2022. u 17:59

NA prvom brifingu Riskog ministarstva odbrane General Igor Konašenkov izneo je sledeće podatke o dejstvima ruske i vojski LNR I DNR.

ОБОРЕНИ УКРАЈИНСКИ МИГ-29 И 2 СУ-25: Уништено 1.367 тенкова, 111 авиона и 69 хеликоптера

Foto AP

Grupacija trupa Luganske Narodne Republike, nastavljajući ofanzivne operacije, vodi borbe u granicama grada na severozapadu, severoistoku i istoku Severodonjecka.

Jedinice Donjecke Narodne Republike, razvijajući ofanzivu, preuzele su kontrolu nad naseljima Mihajlovka, Stavka, Botmanka, Vasiljevka i bore se za Verhnjetorecko.

Tokom dana avijacija i PVO sistemi Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije oborili su: dva ukrajinska aviona Su-25 u oblasti Černigova, jedan MiG-29 u rejonu Novaja Bikovka, kao i četiri bespilotne letelice.

Operativno-taktička, vojne i bespilotne letelice pogodile su 128 vojnih objekata Ukrajine.

Među njima: jedan PVO sistem Buk-M1, jedan PVO sistem Osa, četiri radarske stanice za otkrivanje i označavanje ciljeva, četiri komandna mesta, sedam skladišta naoružanja i municije i 68 mesta za skladištenje vojne opreme.

Kako je general Konošenkov naveo naveo, avijacija i PVO Rusije tokom dana oborili su i jedan ukrajinski helikopter Mi-24 i šest dronova u regionu naselja Sarani.

Takođe, prema njegovim rečima, operativno-taktička, vojna i bespilotna avijacija pogodila je tokom proteklog dana 34 vojna objekta Ukrajine, uključujući jedan višecevni raketni sistem, tri komandna mesta, jednu stanicu za radioelektronsko ratovanje, sedam skladišta municije i 19 mesta za skladištenje vojne tehnike.

Od početka vojne operacije u Ukrajini Oružane snage Rusije uništile su 180 aviona i helikoptera (111+69), 166 dronova, 1367 tenkova i drugih oklopnih vozila, 132 višecevna raketna sistema, 502 poljska artiljerijska i minobacačka topa, kao i 1156 jedinica specijalnih vojnih vozila, saopštio je Konašenkov.

BONUS VIDEO: RUSI UŠLI U HARKOV: Oklopna vozila se probila u centar drugog najvećeg ukrajinskog grada

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana