ŽESTOKE BORBE NA JUGU: Vodi se noćna bitka između Hersona i Nikolajeva (VIDEO)

P. Z. S. /telegramt/RVvoenkor/rybar

16. 03. 2022. u 00:05 >> 01:10

PO rečima očevidaca, artiljerijske salve se ispaljuju iz Hersona, koji kontroliše ruska armija, prema položajima Oružanih snaga Ukrajine.

ЖЕСТОКЕ БОРБЕ НА ЈУГУ: Води се ноћна битка између Херсона и Николајева (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Youtube

Po svemu sudeći, doneta je odluka da se nastavi sa nanošenjem štete grupi koja je napredovala na Krivom Rogu i Nikopolju.

U ovom trenutku, Oružane snage RF nastavljaju da gomilaju naoružanje i vojnu opremu u blizini Novovoroncovke na liniji Arhangelskoje-Aleksandrovka. Po podne su tamo prebačena dodatna pojačanja.

Pogođena baza 301. raketnog puka OSU

Udarac je nanet objektima u Nikopolju, u Dnjepropetrovskoj oblasti.

Kako se navodi, eksplozija se dogodila u zoni razmeštanja 301. raketnog puka.

Uništena skladišta goriva

Oružane snage RF napale su skladište goriva koje se nalazi između naselja Aleksejevka i Nikopolj na jugu Dnjepropetrovske oblasti.

 

Vojska LNR stigla do zapadne granice

- Izašli smo na administrativne granice – saopštila je Vojska LNR. Oslobođeno je naselje Nevski - najzapadnija tačka Republike. Selo Nevski se nalazi u Kremenskom okrugu.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio početak vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.

BONUS VIDEO: RUSI UŠLI U HARKOV: Oklopna vozila se probila u centar drugog najvećeg ukrajinskog grada

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)