ZELENSKI "VERUJE U MIROVNI PROCES" I DOBRO NAORUŽANJE: Kijev spreman da plati protivraketne sisteme, ali se uzda u "rešavanje krize"

Novosti onlajn

12. 03. 2022. u 17:00

PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski je rekao da je spreman za pregovore sa Ruskom Federacijom i izrazio nadu da će mirovni proces biti započet u praksi, a ne na rečima.

ЗЕЛЕНСКИ ВЕРУЈЕ У МИРОВНИ ПРОЦЕС И ДОБРО НАОРУЖАЊЕ: Кијев спреман да плати противракетне системе, али се узда у решавање кризе

Foto: Tanjug/AP Photo

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da su ruski i ukrajinski predstavnici tokom serije pregovora počeli „da govore, a ne da postavljaju ultimatume“.

- Grupa ukrajinskih i ruskih predstavnika razgovara o raznim pitanjima, počeli su o nečemu da govore, umesto samo da izbacuju ultimatume - rekao je Zelenski inostranim novinarima.

U Belorusiji su već održane tri runde pregovora Moskve i Kijeva o rešavanju krize u Ukrajini.  Ukrajini su potrebni protivraketni sistemi, a Kijev je spreman da ih plati.

Zelenski veruje da premijer Izraela može da odigra važnu ulogu oko mirovnih pregovora u Ukrajini: Izrael može biti među državama garantima bezbednosti.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

KOLONA SRPSKIH AUTOMOBILA U MOSKVI: Podrška rusko srpskom bratstvu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (7)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!