KIJEV UZ PODRŠKU ZAPADA DOZVOLJAVA TERORISTIMA PRODOR U EVROPU: Sirijski ambasador upozorava, Ukrajina može biti kao Idlib

Srna

08. 03. 2022. u 20:55

SIRIJSKI ambasador u Rusiji Rijad Hadad upozorio je da Kijev akcijama, kao što je pozivanje stranih plaćenika u Ukrajinu, a uz podršku Zapada, dozvoljava teroristima da prodru u Evropu i daje im slobodu delovanja.

КИЈЕВ УЗ ПОДРШКУ ЗАПАДА ДОЗВОЉАВА ТЕРОРИСТИМА ПРОДОР У ЕВРОПУ: Сиријски амбасадор упозорава, Украјина може бити као Идлиб

Depositphotos

- Mora se znati o toj opasnosti koja prijeti i teži da Ukrajinu pretvori u veliki evropski Idlib, te da ona predstavlja ozbiljnu pretnju ruskoj, evropskoj, čak i svetskoj bezbednosti, izjavio je Hadad za Tass, komentarišući odluku ukrajinskih vlasti da formiraju Legiju stranaca.

Ambasador je istakao da se te snage, sa oružjem NATO-a u rukama, koriste za zadovoljenje političkih interesa zapadnih zemalja, a "još nisu u stanju da shvate opasnost koju takva praksa predstavljaju svetu i ljudskoj civilizaciji".

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski objavio je 27. februara odluku o formiranju u Ukrajini Legije stranaca teritorijalne odbrane, nakon čega je odlučio da uvede bezvizni režim za strance koji dolaze u zemlju da učestvuju u vojnim akcijama. Taj režim se ne odnosi na građane Rusije. 

BONUS VIDEO: NOVO PUTINOVO ORUŽJE: Ruska vojska objavila moćan snimak rakete R-77

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAPETOST RASTE NA BLISKOM ISTOKU: Ostin razgovarao sa Galantom pre izveštaja o eksplozijama u Iranu