PSI RATA HRLE U UKRAJINU: Američki i britanski plaćenici zauzeli položaje na periferiji Kijeva

M.Đorđević

07. 03. 2022. u 21:44

Ukrajinske kopnene snage saopštile su na svojoj Fejsbuk stranici da su prvi borci dobrovoljci iz različitih zemalja koji su došli u pomoć Ukrajini već zauzeli pozicije na periferiji Kijeva.

ПСИ РАТА ХРЛЕ У УКРАЈИНУ: Амерички и британски плаћеници заузели положаје на периферији Кијева

Foto: Andrii Nesterenko

Neki od britanskih i američkih dobrovoljaca govorili su pred kamerama za Rojters, prenosi BBC Rusija.

„Bio sam u Iraku nekoliko meseci, da, onda sam odleteo kući, video svoju ženu i decu – nisam ih video dugo – pa, u stvari, rekao sam, pa, idem u Ukrajinu. Kakav šok. I malo mi ih je žao ako iskreno. I takođe sam bio veoma uznemiren. Ali, znate, ljudima sam ovde potreban", rekao je jedan od njih, Ben Grant.

"Ja sam iz Britanije, sa severa, iz blizu Mančestera", rekao je drugi, koji se predstavio kao Džeks. "Ovde smo, generalno, zbog ratnih zločina koji se ovde vrše. Pa, predsednik je tražio pomoć, počeo sam da čitam o ovim ratnim zločinima, a onda me je pogodilo“.

Predsednik Volodimir Zelenski pozvao je strane dobrovoljce u pomoć Ukrajini. Britanske vlasti zvanično pozivaju sugrađane da ne ratuju sa Rusijom.

Koliko je stranih dobrovoljaca do sada već stiglo do Ukrajine, još nije saopšteno.

BONUS VIDEO: RUSI OBJAVILI SNIMAK IZ HERSONSKE OBLASTI: Pogledajte šta su od naoružanja ostavili ukrajinski vojnici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024