"VRATIĆE SE HLADNI RAT I NEĆE BITI GASA!" Berluskoni je 2014. upozorio svet na veliku nestašicu

Novosti online

07. 03. 2022. u 11:15

BIVŠI italijanski premijer Silvio Berluskoni imao je jasne ideje o međunarodnoj političkoj sceni i njenoj budućnosti još 2014. godine.

ВРАТИЋЕ СЕ ХЛАДНИ РАТ И НЕЋЕ БИТИ ГАСА! Берлускони је 2014. упозорио свет на велику несташицу

Foto: AP

Prijatelj ruskog predsednika Putina pre ostalih je predvideo današnja dešavanja, rekavši da će se vratiti Hladni rat, da će se zalediti odnosi između Istoka i Zapada te da će doći do nestašice gasa.

Ono što se dešava je zaista opasno, povratak hladnog rata između Ruske Federacije i Zapada, mišljenja je bivši italijanski premijer Silvio Berluskone.

- Sve ono što smo Putin i ja uradili između 2001. i 2002. godine dovelo je do toga da se vojni arsenali Amerike i Rusije umanje za 50 odsto, oni isti koji su imali moć da unište sve stanovnike sveta deset puta - izjavio je Berluskoni.

Kada je pre osam godina ruska vojska zauzela Krim i poluostrvo odvojilo od Ukrajine, na referendumu se pokazalo da postoji veliki broj filoruskih građana koji su za pripajanje Rusiji, ali međunarodna zajednica to nikada nije prihvatila i uvela je ekonomske sankcije Rusiji.

Po Berluskoniju je to bila greška koja je "probudila uspavani ponos ruske vojske, pogodila imovinu 400 bogatih Rusa koji neće više trošiti novac u EU i sve više će prodavati svoje kuće" - izjavio je tada dodavši "Ne bi trebalo da nastavimo sa novim paketom sankcija  jer ćemo tako da se vratimo ne samo na Hladan rat već ledeni rat, jer nećemo imati ni ruski gas". 

Berluskoni je Putinov prijatelj više od dvadeset godina, mnogo puta su se sreli kako privatno tako i institucionalno.

Danas se Silvio Berluskoni ne oglašava i nije želeo da komentariše dešavanja između Rusije i Ukrajine. Postoje pretpostavke, kako pišu italijanski mediji, da je Berluskoni  aktivirao sve svoje međunarodne kontakte, iznad svega one u Francuskoj i u Rusiji u nadi da će se vratiti dijalog.

No, Berluskoni nije više u centru političkih dešavanja u Italiji, iako bi mnogi voleli da jeste, jer bi mogao da ima ključnu ulogu u medijaciji koja znači mir.

(RTS)

BONUS VIDEO - RUSKI TENKOVI SVE BLIŽE KIJEVU: Putinova armija napreduje ka glavnom gradu Ukrajine

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)