PUTIN: Imamo snage da ispunimo zadate ciljeve u Ukrajini

Novosti onlajn

05. 03. 2022. u 21:28

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da ruska vojska ima dovoljno kapaciteta da izvrši sve zadatke po pitanju specijalne operacije u Ukrajini i da bi potezi Kijeva po njemu mogli da ugroze ukrajinsku državnost.

ПУТИН: Имамо снаге да испунимо задате циљеве у Украјини

Foto: Profimedia

- Imamo dovoljno snage i sredstava da uradimo sve što smo sebi zadali - rekao je Putin.

Ruski predsednik je takođe rekao i da ukoliko Ukrajina "nastavi da radi ono što radi" u pitanje će doći i ukrajinska državnost.

- Svi ljudi koji to ne žele da razumeju, posebno rukovodstvo Kijeva, moraju da shvate da ako nastave da rade ono što rade, dovode u pitanje budućnost ukrajinske državnosti. Ako do toga dođe, to će biti u potpunosti na njihovoj savesti - naglasio je Putin.

On je govorio i o mogućnosti da Ukrajina uđe u NATO, u okolnostima kada se u toj zemlji vode sukobi, što bi, po njemu, Kijevu dalo mogućnost da napadne Krim.

- Sve se više govori o tome da će Ukrajinu primiti u NATO. Razumete li do čega to može dovesti? Ako oni nastave da sprovode vojnu operaciju u Donbasu, to znači da će napasti i Krim. I šta onda? Treba da se borimo protiv celog NATO-a? Svesni ste posledica? Mislim da su svi svesni toga - rekao je Putin.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

STRANI PLAĆENICI ZA KOMANDAMA UKRAJINSKIH F-16? Rusi uništavaju aerodrome na kojima bi mogli biti bazirani aamerički lovci (VIDEO)