"NATO JE NAPUNIO UKRAJINU ORUŽJEM" Volodin - "Da nismo počeli operaciju, NATO bi je pokrenuo dan kasnije"

Novosti onlajn

03. 03. 2022. u 09:20

DA RUSIJA nije odmah pokrenula specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, „bukvalno sledećeg dana“ bi NATO pokrenuo svoju operaciju uz posredstvo ukrajinskih nacionalista, izjavio je predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin.

НАТО ЈЕ НАПУНИО УКРАЈИНУ ОРУЖЈЕМ Володин - Да нисмо почели операцију, НАТО би је покренуо дан касније

Foto: Printskrin Youtube / Novosti na Pervom Kanale

- Da nije počela operacija Rusije u Ukrajini, bukvalno sutradan bi počela operacija NATO-a, koju bi vodili banderovci, neonacisti Ukrajine. Uspeli smo da spasimo živote stotina hiljada ljudi - rekao je Volodin za televizijski kanal „Rusija 24“.

Volodin je naglasio da Rusija nije imala drugog izbora. 

- Pogledajte koliko je NATO napunio Ukrajinu oružjem. Da nismo započeli specijalnu mirovnu operaciju, to bi dovelo do tragičnih posledica za sve - naveo je on.

Prema njegovim rečima, izazovi s kojima se Rusija suočila zbog sankcija koje su joj uvedene dovešće do toga da zemlja postane drugačija - jača i ekonomski nezavisnija.

- Što se tiče specijalne vojne mirovne operacije, njena realizacija će našoj zemlji osigurati bezbednost. Naša deca i naši unuci će biti bezbedni - dodao je Volodin.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.

Kasnije je Ministarstvo odbrane Rusije naglasilo da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

RUSKA VOJSKA POMAŽE UKRAJINSKIM IZBEGLICAMA: Specijalci sprovode porodicu sa detetom na bezbedno

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri