"MOGUĆ PREKID DIPLOMATSKIH ODNOSA SA LONDONOM" Ruski ambasador dodaje da je malo verovatno da će Britanija slati vojnike u Ukrajinu

Novosti onlajn

02. 03. 2022. u 13:04

AMBASADOR Rusije u Londonu Andrej Kelin izjavio je da je malo verovatno da će Velika Britanija uputiti svoje vojnike u Ukrajinu u skorije vreme.

МОГУЋ ПРЕКИД ДИПЛОМАТСКИХ ОДНОСА СА ЛОНДОНОМ Руски амбасадор додаје да је мало вероватно да ће Британија слати војнике у Украјину

Foto: EPA

On je podsetio da je šefica britanske diplomatije Liz Tras prethodno dala „neoprezne izjave“ na tu temu.

- One su bile veoma brzo opovrgnute, uključujući i negiranje ministra odbrane... Kada je reč o slanju Britanaca tamo, to je britanskim vojnicima zabranjeno, i sadašnjim i bivšim. Ne deluje da bi u ovoj fazi ili u neko dogledno vreme tako nešto moglo da se desi. Britanija je, ipak, članica NATO-a i ona, u skladu s tim, poštuje ograničenja koja je usvojila ta organizacija - rekao je Kelin za televizijski kanal „Rusija 24“.

Prekid odnosa s Britanijom je moguć

Foto: Printskrin Youtube/OxfordUnion

Prema oceni ambasadora, prekid odnosa s Britanijom je moguć.

- Takva mogućnost uvek ostaje, ali mi nismo u stanju rata. Prekid diplomatskih odnosa bi značio da i predstavnici britanske ambasade u Moskvi moraju da napuste Rusiju - rekao je Kelin.

Diplomata je istakao da će, ukoliko se Ambasada Rusije u Londonu bude suočila s problemima u finansiranju zbog sankcija protiv ruskih banaka, protiv britanske diplomatske misije u Moskvi biti preduzete odgovarajuće mere.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

SNAŽNE EKSPLOZIJE U HARKOVU: Granate eksplodiraju u fabrici tenkova

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar