UKRAJINA KORISTI CIVILE KAO ŽIVI ŠTIT! Šojgu otkrio glavni zadatak Rusije: "Hvala svim našim vojnicima"

Informer

01. 03. 2022. u 12:36

MINISTAR ODBRANE Rusije Sergej Šojgu rekao je danas da će ruska vojska nastaviti specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini dok ne postigne svoje ciljeve, kao i da je glavni zadatak zaštita Rusije od spoljne vojne pretnje sa Zapada.

УКРАЈИНА КОРИСТИ ЦИВИЛЕ КАО ЖИВИ ШТИТ! Шојгу открио главни задатак Русије: Хвала свим нашим војницима

Foto: Profimedia

Šojgu je ponovio da se specijalna vojna operacija sprovodi „u cilju zaštite stanovništva Donbasa, demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine“.

- Nama je glavna stvar da zaštitimo Rusku Federaciju od vojne pretnje koju predstavljaju zapadne zemlje koje pokušavaju da iskoriste ukrajinski narod u borbi protiv naše zemlje - rekao je Sergej Šojgu.

On je naglasio da ruska vojska „ne zauzima ukrajinsku teritoriju i da preduzima sve mere da sačuva živote i bezbednost civila“.

- Naglašavam da se udari nanose samo na vojne ciljeve - rekao je Šojgu.

Ukrajinska strana postavlja municiju u civilne objekte. Ukrajinska strana tokom sukoba raspoređuje višecevne raketne sisteme i minobacače velikog kalibra u dvorištima stambenih zgrada, u blizini škola i vrtića, koristi civile kao živi štit, rekao je Šojgu.

- Tokom vojnih sukoba ukrajinska strana ne okleva da koristi civile kao živi štit. Višecevni raketni sistemi, topovi, minobacači velikog kalibra postavljeni su u dvorištima stambenih zgrada, u blizini škola i vrtića - rekao je Šojgu na konferenciji za novinare.

On je zahvalio vojnicima „na hrabrosti i junaštvu, savesnom i profesionalnom izvršavanju postavljenih zadataka“.

BONUS VIDEO:

PALA UKRAJINSKA GRANATA: Meštani Melitopolja objavili snimak

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)