GORI NEBO U UKRAJINI: Pogledajte prve snimke nakon granatiranja naftnog skladišta u Rovenki (VIDEO)

Novosti onlajn

26. 02. 2022. u 21:07

U GRADU Rovenki se večeras dogodio raketni napad na naftno skladište koji su izvele ukrajinske snage, javlja Sputnjik.

ГОРИ НЕБО У УКРАЈИНИ: Погледајте прве снимке након гранатирања нафтног складишта у Ровенки (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Na društvenim mrežama su se pojavili snimci eksplozije na kojima se vidi veliki požar koji je nastao nakon granatiranja. Zvaničnici LNR-a navode da ima žrtava. 

Odmah nakon eksplozije hitne službe izašle su na mesto uzbune.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 21. februara potpisao ukaze o priznavanju Donjecke i Luganske Narodne Republike, koje su proglasile nezavisnost od Kijeva još 2014. godine, a rano ujutro 24. februara Rusija je pokrenula vojnu operaciju demilitarizacije Ukrajine. U televizijskom obraćanju sugrađanima, Putin je rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su republike Donbasa zatražile pomoć. Prema rečima ruskog lidera, sva odgovornost za krvoproliće biće na savesti vladajućeg režima u Ukrajini.

Kasnije je Ministarstvo odbrane Rusije istaklo da Oružane snage Rusije nisu izvršile nikakve udare na gradove Ukrajine: vojna infrastruktura je onesposobljena visokopreciznim sredstvima. Civilno stanovništvo, prema navodima resora, nije životno ugroženo. Ministarstvo odbrane je dodalo da ukrajinski graničari „ne pružaju nikakav otpor“, u nekim slučajevima se ukrajinska vojska predaje i nakon toga imaju priliku da se vrate svojim porodicama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona