KIJEV DELI ORUŽJE CIVILIMA: "Primenjuju taktiku terorista iz Sirije"

Novosti onlajn

26. 02. 2022. u 17:12

KIJEVSKI režim masovno i bez ikakve kontrole deli građanima oružje, rekao je Konašenkov. Kako je rekao, uvlačenje civila u borbena dejstva od strane nacionalista neminovno će dovesti do nesrećnih slučajeva i žrtava.

КИЈЕВ ДЕЛИ ОРУЖЈЕ ЦИВИЛИМА: Примењују тактику терориста из Сирије

Foto: Printskrin

- Kijevski nacionalistički režim masovno i bez kontrole deli građanima automatsko oružje, minobacače i municiju. Pozivamo građane Ukrajine da budu razumni i da ne podležu provokacijama kijevskog režima i ne dovode sebe i svoje bližnje u situaciju da nepotrebno stradaju - rekao je Konašenkov.

Kijev primenjuje taktiku terorista iz Sirije

Prema njegovim rečima, ukrajinski nacionalisti primenjuju taktiku terorista u Siriji i koriste „bandermobile“ (po ugledu na džihadmobile).

- Nacionalističke jedinice koriste tzv. bander-automobile koji imaju visoku prohodnost i naoružani su oružjem velikog kalibra i minobacačima - naveo je on.

Kako je dodao, ukrajinski nacionalisti nastavljaju da raspoređuju višecevne bacače i artiljeriju u stambenim kvartovima u Kijevu i drugim gradovima i to potvrđuju obaveštajni podaci.

Oni pokušavaju da isprovociraju odgovor ruskih snaga po civilima.

- Ukrajinsko rukovodstvo je više puta saopštavalo da se ne krije iza civila i da ne postavljaju teško naoružanje u gradovima. Takva otvorena laž može imati teške posledice... to se radi namerno kako bi se isprovocirao odgovor ruskih snaga po civilima. Ukrajinsko nacionalističko rukovodstvo primenjuje iste metode kao i teroristi - naveo je predstavnik Ministarstva odbrane.

Prema rečima Konašenkova, nakon što je juče ukrajinska strana saopštila da je spremna za pregovore, aktivne vojne operacije u glavnim pravcima operacije Oružanih snaga Rusije bile su obustavljene. Međutim, nakon što je Kijev odustao od pregovora, danas je svim jedinicama Oružanih snaga Rusije izdata naredba da nastave sa ofanzivom u svim pravcima u skladu sa planom specijalne operacije.

On je još jednom naglasio da ruska vojska ne izvodi nikakve udare na stambene delove ukrajinskih gradova.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

KADIROV POSLAO JASNU PORUKU: Šire lažne vesti o žrtvama među čečenskim borcima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)