JA SAM GA NAPRAVIO: Legendarni Putinov sto od 4 metra izazvao svađu italijanskog i španskog majstora

Sputnjik

20. 02. 2022. u 14:48

DUGAČKI beli sto u Kremlju, koji je nedavno došao u centar pažnje javnosti tokom sastanka ruskog lidera Vladimira Putina i francuskog predsednika Emanuela Makrona, izazvao je pravu pomamu na društvenim mrežama

ЈА САМ ГА НАПРАВИО: Легендарни Путинов сто од 4 метра изазвао свађу италијанског и шпанског мајстора

Foto AP

Pored smešnih mimova, sto je postao i predmet spora između španskih i italijanskih majstora zbog porekla ovog komada nameštaja.

Naime, novinar italijanskog lista „Korijere dela sera“ stupio je u kontakt sa italijanskim proizvođačem nameštaja Renatom Pononjom koji predstavlja kompaniju „Oak“. On tvrdi da je Putinov sto – njegovih ruku delo. Kako kaže, napravio ga je još devedesetih godina prošlog veka.

„Znate, nisam navikao da lažem. Preda mnom su skice koje su nam poslali Rusi, postoje čak i ispravke. Štaviše, imam knjigu, objavljenu u Rusiji 2000. godine, sa fotografijama sala Kremlja. Tamo je i sala u kojoj se nalazi sto“, rekao je Polonja.

Sa druge strane, u pojedinim španskim medijima pojavio se članak u kome se navodi da su sto napravili majstori iz Valensije. To je, između ostalog, saopštila i televizija „Rai3“.

Foto Tanjug/AP

Međutim, Polonja uporno tvrdi da je upravo on tvorac kremaljskog komada nameštaja koji je dospeo u žižu javnosti. On je čak i spreman da pruži dokaze o svom radu.

„Španci mogu da govore šta žele. Ako imaju dokaze nega ih pokažu. Možda postoje neki beli stolovi koji su potpuno isti kao moj“, poručio je italijanski majstor.

Podsetimo, tokom nedavnog sastanka ruskog i francuskog lidera u Kremlju svima je palo u oči da su sedeli na suprotnim krajevima ogromnog stola dugog četiri metra. Kasnije je otkriveno da je predsednik Francuske Emanuel Makron uoči sastanka sa Putinom odbio da uradi PCR test na virus koronu i zbog toga je morao da drži distancu tokom susreta.

BONUS VIDEO: Ko je trovao najvećeg Putinovog protivnika?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

SRBI SU ZA BALKAN RATOVALI! Bezočne laži Slavoja Žižeka - dobro znamo šta je Balkan!