KOJA JE TAJNA PUTINOVOG STOLA DUGOG ŠEST METARA? Za njim je primio Makrona i Šolca, društvene mreže su gorele, a sada se oglasio i stolar

Novosti onlajn

16. 02. 2022. u 14:08

BELI sto, dugačak šest metara, za kojim ruski predsednik Vladimir Putin ovog meseca prima strane lidere, napravljen je u Italiji, od strane male porodične firme. Oni su opremili i desetine drugih prostorija u Kremlju. Kažu da bi izrada takvog stola danas koštala oko 100.000 evra.

КОЈА ЈЕ ТАЈНА ПУТИНОВОГ СТОЛА ДУГОГ ШЕСТ МЕТАРА? За њим је примио Макрона и Шолца, друштвене мреже су гореле, а сада се огласио и столар

Foto: Printscreen/Jutjub

Na društvenim mrežama objavljeni su brojni memovi nakon što je Vladimir Putin ugostio francuskog predsednika Emanuela Makrona za šest metara dugačkim, belim stolom.

Ispostavilo se da je Makron tada odbio zahtev Kremlja da uradi ruski test na kovid 19 pred susret sa Putinom, zbog čega je prilikom sastanka sa ruskim kolegom morao da se drži na distanci. U istoj poziciji u utorak se našao i nemački kancelar Olaf Šolc.

Ovaj sto je jedan od mnogih predmeta koji su izrađeni u Italiji, od strane porodične firme „Hrast".

Renato Polonja iz te firme je rekao da su ti predmeti izrađeni na osnovu ugovora sa Kremljom od 1995. do 1997. godine.

- Taj sto je zaista vrh ledenog brega. Sveukupno, napravili smo nameštaj za oko 70 soba. Ima i većih stolova - rekao je Renato Polonja za Rojters.

Korisnici Tvitera su se šalili sa temom stola, navodeći da on predstavlja klizalište, teniski teren, klackalicu, pa čak i sto sa Tajne večere.

Polonja je rekao da je ploča napravljena iz jednog komada bukovog drveta, a oslonjena je na tri izdubljena drvena nosača. Lakiran je u belo i pozlaćen na ivicama.

- Da danas želite da kupite nešto slično, koštalo bi oko 100.000 evra. Bilo je divno svuda gledati fotografije stola. Nadajmo se da će doneti sreću i sprečiti rat - navodi Italijan.

Firma „Hrast" je opremila 7.000 kvadratnih metara u Kremlju, na dva sprata, uključujući i predsednikove privatne prostorije.

Polonja je rekao da je prostor uništio Josif Staljin, pa su ruski dizajneri pretražili arhive kako bi vratili stari izgled, pre revolucije iz 1917. godine.

Ugovor je bio vredan između 40 i 50 miliona evra, a sav nameštaj je izrađen u Italiji i zatim prevezen u Rusiju. Kroz džinovske skenere je proveravano da li ima grešaka, pre nego što su uneti u Kremlj.

To je najveća pojedinačna narudžbina koju je "Hrast" ikada imao, ali Polonja je rekao da je njegova kompanija radila širom sveta, uključujući i kraljevske palate u Bruneju i na Tajlandu.

„Hrast" je osnovao deda Renata Polonje, a danas zapošljava oko 50 radnika.

- Ovo je najbolje od Italije - porodične firme u kojima se veštine prenose s kolena na koleno - zaključio je Polonja.

(RTS)

BONUS VIDEO: 

KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave