NEMAČKA NA PUTU DA POSTANE DIKTATURA: Skoro polovina građana smatra da im politička korektnost ograničava slobodu govora

Srna

18. 02. 2022. u 18:33

Najnovije istraživanje pokazuje da 46 odsto Nemaca smatra da im je sloboda govora ograničena političkom korektnošću, a 23 odsto veruje da je zemlja na putu da postane diktatura.

НЕМАЧКА НА ПУТУ ДА ПОСТАНЕ ДИКТАТУРА: Скоро половина грађана сматра да им политичка коректност ограничава слободу говора

Foto: Depositphotos

Prošlogodišnje istraživanje pokazalo je da 45 odsto Nemaca vjeruje da su slobodni da izraze svoje stavove, a 44 odsto mislilo je suprotno, pokazalo je istraživanje Instituta Alensbah.

Sada je broj onih koji smatraju da nisu slobodni malo povećan.

Iako zakonske i institucionalne prepreke za slobodu izražavanja zvanično ne postoje u Evropi, društvene sankcije, poput političke korektnosti, mogle bi sprečiti ljude da slobodno izraze svoje mišljenje.

Dok je u proteklim decenijama oko 67 odsto Nemaca verovalo da slobodno govori ono što misli, taj procenat pao je danas za više od 20 odsto.

Čak 23 odsto anketiranih ove godine smatra da je Njemačka na putu da postane diktatura.

Neke ankete pokazuju da 71 odsto ispitanika smatra kako je korištenje muških i ženskih zamjenica, kako bi se izbjeglo da se neko uvrijedi - preterano. A samo 19 odsto veruje da je to potrebno. 

BONUS VIDEO: NEREDI U NEMAČKOJ: Sukob policije i pripadnika "Antife"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEMCI ZARAĐUJU MILIJARDE NA UKRAJINI: Berlin neće da šalje vojnike u rat, ali planira da dobije mnogo para na prodaji oružja