NEPRIJATELJ POTOPLJEN: Ruska Tihookeanska flota u Ohotskom moru izvela bojevo gađanje (VIDEO)

Novosti online

14. 02. 2022. u 21:20

BORBENI brodovi Tihookeanske flote Rusije izveli su vežbe na Ohotskom moru tokom kojih su artiljerijskom vatrom uništili mete – „uslovnog protivnika“, saopštila je pres-služba flote.

НЕПРИЈАТЕЉ ПОТОПЉЕН: Руска Тихоокеанска флота у Охотском мору извела бојево гађање (ВИДЕО)

Foto: Ministry of Defence of the Russian Federation

-Odred borbenih brodova Tihookeanske flote pristupio je izvođenju praktičnih vežbi uz artiljerijsko gađanje meta u okviru planirane vojne vežbe u vodama Ohotskog mora, navodi se u saopštenju.

Nakon izvedenih manevara, odred je podeljen na taktičke grupe brodova.

U prvu grupu, koja je zajedničkom paljbom napala simuliranog neprijatelja, ušle su korvete „Soveršeni“, „Gromki“ i „Heroj Ruske Federacije Aldar Cidenžapov“. Drugu taktičku grupu činile su fregata „Maršal Šapošnjikov“, veliki protivpodmornički brod „Admiral Pantelejev“ i korveta „Gremjašči“.

S tim u vezi, flota je precizirala da se u narednim vežbama očekuje da posade brodova izvrše artiljerijsko gađanje vazdušnih meta, kao i da unište makete plutajućih mina u oblasti sa uslovnom minskom opasnošću.

Prvog dana u mesecu je pres-služba flote saopštila da je dvadesetak borbenih i pomoćnih brodova Tihookeanske flote Rusije započelo planirane pomorske vežbe na poligonima za borbenu pripremu Japanskog i Ohotskog mora.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO: RATNE IGRE VELIKIH RAZMERA - Hiljadu ruskih, uzbekistanskih i tadžihistanskih vojnika u akciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!