FBI STRAHUJE OD KINE: Vašington smatra Peking najvećom pretnja po dugoročnu ekonomsku bezbednost

D.D.S.

01. 02. 2022. u 12:47

SAD nastavljaju da smatraju Kinom najvećom pretnjom po dugoročnu ekonomsku bezbednost, čak i u trenutku kada su tenzije između Rusije i Ukrajine u fokusu američke spoljne politike, izjavio je direktor američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) Kristofer Rej. On j tu pretnju okarakterisao "drskijom i štetnijom" nego ikada ranije, optužujući Peking za krađu američkih ideja i inovacija. Peking je više puta odbacio optužbe američke vlade, tvrdeći da se radi o neosnovanim napadima i zlonamernim klevetama o kineskim sajber napadima.

ФБИ СТРАХУЈЕ ОД КИНЕ: Вашингтон сматра Пекинг највећом претња по дугорочну економску безбедност

Foto: Depositphotos

- Kada zbrojimo ono što vidimo u našim istragama, od kojih je preko 2.000 fokusirano na kinesku vladu koja pokušava da ukrade naše informacije ili tehnologiju, jednostavno nema zemlje koja predstavlja širu pretnju našim idejama, inovacijama i ekonomskoj bezbednosti od Kine - izjavio je Rej u predsedničkoj biblioteci Ronalda Regana, navodi se u transkriptu govora koji je dostavio FBI.

Prema njegovim rečima, FBI svakih 12 sati otvara nove slučajeve kako bi se suprotstavio kineskim obaveštajnim operacijama, pri čemu hakeri kineske vlade kradu više ličnih i korporativnih podataka nego sve druge zemlje zajedno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ĆERKA GOSPODINA BINA: Lepotica promenila prezime zbog očeve preljube