AMERIKANCI KORISTE ZELENSKOG: Lavrov otkrio koja je prava uloga ukrajinskog predsednika

Novosti online

28. 01. 2022. u 11:15

AMERIKA koristi ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog za eskalaciju tenzija na ruskim granicama, rekao je tokom današnjeg obraćanja javnosti ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov.

АМЕРИКАНЦИ КОРИСТЕ ЗЕЛЕНСКОГ: Лавров открио која је права улога украјинског председника

Foto: Russian Foreign Ministry Press Service via AP/Profimedia

- Zelenskog i njegov režim Amerikanci prvenstveno koriste za ekslaciju tenzija, dovlačeći svoje sluge u Evropu, koji im svojski pomažu u rusofobnim poduhvatima. A glavna briga Vašingtona uopšte nije sudbina Ukrajine, već eskaliranje tenzija sa Rusijom. Oni hoće da završe ovde, i onda da se pozabave Kinom, tako pišu američki politikolozi - rekao je Sergej Lavrov u intervjuu za "Sputnjik", "Eho Moskve", "Moskva Govori" i "Komsomolsku pravdu".

- Prosto ne mogu da zamislim kako hoće da "zatvore" pitanje Rusije. Ako je ostalo razumnih političara, moraju da znaju da taj put nigde ne vodi - rekao je Lavrov.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je u razgovoru sa novinarima izjavio da Moskva ne želi rat, ali da neće dozvoliti Zapadu da na najgrublji način ignoriše njene interese.

- Ako je do Rusije – rata biti neće. Međutim, Rusija neće dozvoliti Zapadu da na najgrublji način ignorišu naše interese. Pregovori po pitanju bezbednosnih garancija sa SAD i NATO-om nisu završeni - kazao je Lavrov.

Govoreći o bezbednosnim garancijama, Lavrov je kazao i da u odgovoru SAD i NATO-a postoje i određene "racionalne tačke".

- Ne mogu da kažem da su pregovori završeni. Amerikanci i čelnici NATO-a su, kao što znate, preko mesec dana razmatrali poprilično jednostavne predloge koje smo izneli po pitanju garancija bezbednosti. Mi smo njihove odgovore dobili tek prekjuče, i kao što je u njihovom stilu, ti odgovori su veoma zamršeni, iako postoje određene racionalne tačke, doduše, po drugorazrednim pitanjima - kazao je on.

BONUS VIDEO: Najnoviji ruski dron "Orion" razneo metu u paramparčad

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

TEHERAN JOŠ NE SPREMA ODMAZDU: Posle izraelskih udara na iransko tle neizvesna eskalacija sukoba na Bliskom istoku