FJODOR LUKJANOV: Sledi nova faza zaoštravanja između Moskve i Vašingtona, ratna psihoza će visiti u vazduhu

M.Đorđević

27. 01. 2022. u 16:03

POLITIKOLOG Fjodor Lukjanov smatra da je odgovor SAD i NATO-a na ruske predloge za garancije bezbednosti jasan i da stoga treba očekivati sledeću fazu zaoštravanja.

ФЈОДОР ЛУКЈАНОВ: Следи нова фаза заоштравања између Москве и Вашингтона, ратна психоза ће висити у ваздуху

Foto Tanjug/AP

Ruski politikolog Fjodor Lukjanov smatra da nakon odgovora SAD i NATO-a na zahtev Moskve za bezbednosnim garancijama, treba očekivati sledeću fazu eskalacije.

- Sadržaj odgovora je demonstracija sile, ali ne i njena primena. Stoga će oni koji čekaju invaziju na Ukrajinu biti razočarani. Ratna psihoza će nastaviti da visi u vazduhu, a predstoji demonstrativno zveckanje sabljom i pokazivanje mišića u obliku pojačane vojne aktivnosti u osetljivim oblastima. To je neizbežno, napisao je on, prenosi portal Pravda.

Istovremeno će se održavati komunikacija na političkom i diplomatskom nivou, koja će  „eventualno ići i do najvišeg nivoa (Bajden-Putin), i ispitivaće se mogućnost smanjenja napetosti“.

Prema Lukjanovu, „sve je ovo će biti neprijatan spektakl i bolje je za one sa slabim srcem da za pokušaju nečim da odvrate pažnju“.

- Jedno treba da nas sve umiri. Šteta od pravog rata je izuzetno velika za potencijalne učesnike, i on se smatra poslednjom i najgorom opcijom. U savremenim uslovima to je gubitak za sve. Stoga je svima cilj da izbegnu rat, a što bude veća napetost i žestina strasti, to će biti ubedljivija zamena za rat, izjavio je Fjodor Lukjanov, prenosi portal Pravda.

BONUS VIDEO: 

DOSIJE: Rat Jermenije i Azerbejdžana - vizuelna rekonstrukcija događaja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024