VOZAČ PROGLAŠEN KRIVIM: Autobus vozio prebrzo i izgubio kontrolu, u nesreći u Bugarskoj poginulo 45 građana Severne Makedonije

Tanjug

26. 01. 2022. u 11:29

VOZAČ autobusa proglašen je krivim za tešku nesreću koja se dogodila u Bugarskoj 23. novembra prošle godine, a u kojoj je život izgubilo 45 državljana Severne Makedonije, albanske nacionalnosti, javili su danas kosovski mediji.

ВОЗАЧ ПРОГЛАШЕН КРИВИМ: Аутобус возио пребрзо и изгубио контролу, у несрећи у Бугарској погинуло 45 грађана Северне Македоније

Foto: Profimedia

Bugarski tužilac Borislav Sarafov rekao je u utorak agenciji BGNES da je za tešku tragediju odgovoran vozač autobusa agencije Besa Trans, prenosi Koha.

- Uzrok nesreće je što je vozač izgubio kontrolu nad autobusom. Ali i visoka i neprimerena brzina, iznad dozvoljenih normi - naveo je Sarafov.

On je rekao da sada odluku treba da izvrše pravosudni organi u Severnoj Makedoniji i da o tome obaveste rodbinu žrtava, koji imaju pravo da provere materijale.

Nesreća se dogodila u ranim satima 23. novembra 2021. godine, kada je autobus agencije "Besa trans", koji se vraćao iz Istanbula, udario u klupu na magistrali Struma, kod sela Bosnek, u kojoj je 45 osoba izgubilo život.

Među žrtvama je bilo 12 dece, a većina članova porodica koji su otputovali u trodnevnu posetu Istanbulu u Turskoj.

Istrage o ovom slučaju počele su i u Severnoj Makedoniji, pošto su vlasti zaključile da slupani autobus nije imao dozvolu za međunarodni prevoz putnika.

Dvojica carinika suspendovana su nakon što su autobusu dozvolili da bez dozvole pređe granicu, turističkoj agenciji je oduzeta radna dozvola.

BONUS VIDEO: 

NIŠKA BANJA: Zapalio se autobus, u toku akcija vatrogasaca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

MUKA MI JE I UMORAN SAM: Bajden o novoj pucnjavi u SAD - najavio posetu porodicama stradalih u Teksasu