REZNJIKOV SPREMAN NA SASTANAK SA ŠOJGUOM: "Ruske Oružane snage nisu formirale udarnu grupu koja bi izvela vojnu invaziju na Ukrajinu“

Novosti onlajn

25. 01. 2022. u 13:49

MINISTAR odbrane Ukrajine Aleksandar Reznjikov izjavio je da je spreman da se u okviru međunarodnih pregovora i uz učešće partnera sastane sa ruskim kolegom Sergejom Šojguom.

РЕЗЊИКОВ СПРЕМАН НА САСТАНАК СА ШОЈГУОМ: Руске Оружане снаге нису формирале ударну групу која би извела војну инвазију на Украјину“

Foto: EPA

- Ako istovremeno na marginama samita u Briselu ili u Minhenu uz učešće naših partnera, ministara odbrane SAD, Velike Britanije i Severne Irske bude predloženo da se sastanemo – ja ću biti spreman za susret - rekao je Reznjikov.

Takođe je dodao da trenutno Kijev ne vidi opasnost od ruske „invazije“ na Ukrajinu. Iako se, prema rečima Reznjikova, podaci ukrajinske i obaveštajnih službi partnerskih zemalja poklapaju, postoji razlika u njihovom tumačenju.

- Analiziramo situaciju na udaljenosti od 200 kilometara od granice. Oni čas približavaju, čak povlače trupe, održavaju vojne vežbe. Sa sigurnošću mogu da kažem: do ovog momenta ruske Oružane snage nisu formirale udarnu grupu koja bi mogla da izvede vojnu invaziju na Ukrajinu - precizirao je Reznjikov.

U poslednje vreme Zapad optužuje Rusiju da navodno priprema invaziju na Ukrajinu i da u prilog tome ide i činjenica je Moskva značajno pojačala vojno prisustvo kod granica Ukrajine. Rusija odlučno odbacuje te optužbe kao neosnovane i opasne i ističe da vojne snage premešta na svojoj teritoriji u skladu sa Ustavom a da Zapad sve to koristi kao izgovor za dalje širenje na Istok.

( Sputnjik )

BONUS VIDEO:

RUSKI HELIKOPTERI „KAMOV-32“ STIŽU U SRBIJU: Najbolja mašina za gašenje požara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja