NEVAKCINISANI NE MOGU U KAFIĆE I RESTORANE: Nove mere protiv korona virusa u Francuskoj

Tanjug

24. 01. 2022. u 12:03

LjUDIMA koji nisu vakcinisani protiv kovida-19 u Francuskoj više nije dozvoljen pristup restoranima, barovima, turističkim mestima i sportskim objektima, osim ako se nedavno nisu oporavili od virusa.

НЕВАКЦИНИСАНИ НЕ МОГУ У КАФИЋЕ И РЕСТОРАНЕ: Нове мере против корона вируса у Француској

Foto: Tanjug

Novim zakonom, koji je danas stupio na snagu, zahteva se propusnica o vakcinaciji koja zauzima centralni deo u vladinoj strategiji borbe protiv virusa korona, prenosi agencija AP.

Francuska beleži najveći dnevni broj zaraženih korona virusom u Evropi, a bolnice se i dalje pune obolelima od virusa, iako je broj ljudi u jedinicama intenzivne nege opao poslednjih dana.

Vlada je nedavno nametnula nekoliko novih ograničenja, fokusirajući se pre svega na propusnicu o vakcinaciji koju su prošle nedelje odobrili francuski parlament i Ustavni savet.

Kritičari, međutim, sumnjaju u efikasnost propusnice u zemlji u kojoj je 94 odsto odraslih Francuza primilo bar jednu dozu vakcine, a pojedine grupe su u subotu održale proteste protiv novog zakona.

BONUS VIDEO - Kako je porodiljama obolelim od korona virusa?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAPETOST RASTE NA BLISKOM ISTOKU: Ostin razgovarao sa Galantom pre izveštaja o eksplozijama u Iranu