"UPECAN" NA CIGARETU, PA SLOMIO VRAT: Suluda "zabava",čiji se detalji postavljaju na društvene mreže, uznemirila Francusku

Goran Čvorović - stalni dopisnik iz Pariza

16. 01. 2022. u 22:17

STARIJI čovek, s krastama na licu, uplašen i zbunjen, u stresu i neverici, ispripovedao je ovih dana pred kamerama francuskih televizija neverovatnu priču čiji je bio glavni protagonista protiv svoje volje, kada su ga delinkventi uvukli u suludu "igru" iz koje je jedva izvukao živu glavu.

УПЕЦАН НА ЦИГАРЕТУ, ПА СЛОМИО ВРАТ: Сулуда забава,чији се детаљи постављају на друштвене мреже,  узнемирила Француску

Porast nasilja izaziva reakciju policije / Foto AP

Što je najgore, izgleda da nije jedini koji je upao u zamku, nateran da trči uz automobil dok ne padne i povredi se!

Monstruozna zabava započela je tako što je vozač automobila, u jednom od pariskih nemirnih predgrađa, kroz prozor zatražio cigaretu od penzionera, koji je držao paklicu u ruci. Čovek, po imenu Ali, poreklom iz Alžira, star 67 godina, dobronamerno je prišao prozoru, a onda ga je vozač ščepao za ruku i pritisnuo gas. Nesrećni čovek je počeo da trči, moleći za milost, dok su se prisutni u kolima kidali od smeha, istovremeno snimajući video-zapis koji su pustili preko društvenih mreža.

Posle petnaestak sekundi, pretrčavši stotinak metara, iznemogli čovek je pao i dobro se ugruvao. Ima kontuziju glave, slomljenu kost na nozi, ušivena mu je arkada i ima rane po celom telu. Povređeni su mu rame i kolena na kojima ima četiri kopče.

Žrtva je podnela tužbu, a vinovnici, od kojih jedan ističe da ga poznaje, ponudili su mu 1.000 evra da je povuče. Bivši zaposleni u centru za hendikepirane to je odbio.

Inače, na nastavljenom snimku, vide se, zapravo, dve različite osobe. Druga žrtva je jedan beskućnik (40) koji se približio prozoru da bi prosio. I on je slično prošao, s povredama glave i nogu.

Posle mnogobrojnih negativnih komentara zgranutih učesnika na društvenim mrežama, pokrenuta je istraga. Uhapšena su najpre dvojica vinovnika, a zatim i treći, među kojima su bar dvojica poznati po konzumiranju droge i nasilju.

PORAST NASILjA

NASILjE raznih vrsta u Francuskoj dostiglo je neviđene razmere, a to je i jedna od glavnih tema aktuelne predizborne kampanje. Nemili događaj istovremeno pokazuje i ponekad pogubni uticaj društvenih mreža.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna