HAOS U SAD: Zimska oluja zahvatila delove jugoistoka, jak vetar lomi drveće, desetine hiljada ljudi bez struje (VIDEO)

Tanjug

16. 01. 2022. u 18:17

ZIMSKA oluja uz kombinaciju snažnog vetra i leda zahvatila je danas delove jugoistoka SAD, zbog čega je došlo do prekida električne energije, pada drveća i pojave poledice na putevima.

ХАОС У САД: Зимска олуја захватила делове југоистока, јак ветар ломи дрвеће, десетине хиљада људи без струје (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Desetine hiljada potrošača ostalo je bez struje u DŽordžiji, Severnoj Karolini, Južnoj Karolini i na Floridi, preneo je AP.

Više od 2,5 centimetara snega padalo je na sat u nekim delovima Južne i Severne Karoline, DŽordžije, Tenesija i Virdžinije, saopštila je Nacionalna meteorološka služba Centra za predviđanje oluja.

 

Oluja je izuzetno otežala vazdušni saobraćaj u nekim delovima juga SAD. Najteže pogođen aerodrom u zemlji je Međunarodni aerodrom Šarlot Daglas, koji je ostao otvoren do zore, saopštili su predstavnici aerodroma na brifingu.

Međutim, više od 1.000 današnjih letova na Šrlotu je otkazano, naveo je sajt za praćenje letova flightavare.com. Šarlot je glavno vazduhoplovno čvoričte na jugu SAD. U Atlanti je danas otkazano više od 300 letova.

Federalna uprava za vazduhoplovstvo saopštila je da se danas očekuje dalje pogoršanje vremenskih uslova i da je moguća obustava saobraćaja na aerodromima u Vašingtonu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NJUJORK TAJMS: Pobeda Ukrajine nad Rusijom uz povratak teritorija nerealna