AMERIČKA NOVINARKA BRUTALNO ISKRENA: Putin na pregovorima sa Bajdenovim timom kao Lebron protiv srednjoškolaca

Novosti online

13. 01. 2022. u 01:17

VODITELJKA televizije „Foks njuz“ Lora Ingrejam uporedila je pregovaračko umeće ruske i američke strane sa profesionalnim veštinama igrača u košarci.

АМЕРИЧКА НОВИНАРКА БРУТАЛНО ИСКРЕНА: Путин на преговорима са Бајденовим тимом као Леброн против средњошколаца

Foto kremlin.ru

- Dati Putinu da sedne za pregovarački sto sa Bajdenovim timom je kao da Lebrona DŽejmsa puste da igra protiv tima srednjoškolaca - istakla je novinarka.

Ona je tako prokomentarisala objavu „NJujork tajmsa“, posvećenu rusko-američkim pregovorima koji se ove nedelje održavaju u Evropi. Međutim, nije precizirala zašto je rusko-američki dijalog, koji se odvija na nivou timova diplomata i predstavnika, svela na „sučeljavanje” lidera dve zemlje.

Prema rečima zamenika ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Rjabkova, direktan kontakt predsednika Rusije i SAD Vladimira Putina i DŽoa Bajdena zasada nije u planu. Oni su razgovarali telefonom 30. decembra, drugi put u tom mesecu.

U Briselu je oko 14 časova završena sednica Saveta Rusija-NATO. Taj sastanak je nastavak rusko-američkih pregovora o bezbednosnim garancijama održanim 9-10. januara u Švajcarskoj. Povod za razgovore bio je nacrt sporazuma o bezbednosnim garancijama koji je Moskva uputila Vašingtonu i njegovim saveznicima u decembru. Dokument, između ostalog, uključuje odredbe o međusobnom nerazmeštanju raketa srednjeg i kratkog dometa u međusobnom dometu, odustajanje daljeg širenja NATO-a na račun bivših sovjetskih republika i o smanjenju broja vojnih vežbi.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO: RATNE IGRE VELIKIH RAZMERA - Hiljadu ruskih, uzbekistanskih i tadžihistanskih vojnika u akciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

UPRAVO SAZNAJEMO! Vest koju je Vučić zaboravio da saopšti: 100.000 ljudi koji su dobili vaučere od 5.000, dobiće još 10.000 dinara